ANTALYASPOR, geçen sezonu mumla arıyor. Kırmızı beyazlılar, yıldız isimleri kadrosuna kattığı ve Avrupa hedefiyle başladığı sezonda 26 haftası tamamlanan ligde 28 puanla 14'üncü sırada yer alırken ligde kalma mücadelesi veriyor. Ancak Antalyaspor, geçen sezonun aynı döneminde 42 puanla 6'ncı sıradaydı. Geçen yıl Trabzonspor ve Galatasaray ile kıyasıya bir mücadelenin içerisine giren ve Avrupa biletini son anda kaçıran kırmızı beyazlılar, ligi 58 puan ile 5'inci sırada tamamlamış ve tarihinin en başarılı sezonunu geçirmişti. Kırmızı beyazlıların bu yılki hedefi ise ligde kalabilmek.

DEPLASMAN KARNESİ ZAYIF

Geçen sezonun aynı döneminde deplasmanda 13 maça çıkan kırmızı beyazlılar, Teknik Direktör Rıza Çalımbay yönetiminde 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 mağlubiyet alarak 17 puan toplamış ve bu klasmanda ligde 8'inci sırada yer almıştı. Antalyaspor, bu sezon ise deplasmanda yokları oynadı. Bu sezon rakip sahada ilk kez geçen hafta Kasımpaşa karşısında galip gelen kırmızı beyazlılar, 1 galibiyet, 4 beraberlik ve 8 mağlubiyet sonrası sadece 7 puan toplayabildi. Antalyaspor'un bu yıl alt sıralarda yer almasının en büyük nedeni ise deplasmanda aldığı sonuçlar olarak gösteriliyor.

KALEYİ GOLE KAPATAMADI

Antalyaspor, geçen yıl 26'ncı hafta sonunda rakip fileleri 31 defa havalandırırken kalesinde de 31 gol görmüştü. Ancak bu yıl kırmızı beyazlılar, rakip hücumcuları durdurma noktasında pek başarılı olamadı. Tıpkı geçen yıl olduğu gibi 26'ncı hafta sonunda 31 kez gol sevinci yaşayan Antalyaspor, kalesinde ise tam 47 gol gördü. Yaşanan puan kayıplarının en önemli bir başka sebebi ise defans hattında yaşanan sorunlar olarak gösteriliyor.

YAŞANAN SORUNLAR ETKİLEDİ

Antalyaspor, bu sezon yaşadığı yönetimsel problemler ve teknik direktör değişiklikleri sonrası büyük yaralar aldı. Avrupa hedefiyle başladığı ligde, alınan kötü sonuçların ardından Çalımbay ile yollarını ayıran kırmızı beyazlılar, önce Başkan Ali Şafak Öztürk'ün genel kurul kararı alması ardından Çalımbay'ın yerine göreve gelen Brezilyalı Leonardo'nun istifa etmesiyle büyük sarsıntı yaşamıştı. Antalyaspor'da Cihan Bulut başkanlığında yeni yönetimin oluşturulması ve ligin tecrübeli isimlerinden Hamza Hamzaoğlu'nun takımın başına geçirilmesinin ardından kırmızı beyazlılarda bir toparlanma olsa da ligin sonunda nasıl bir tablo çıkacağı büyük merak konusu. (Osman ÖZTOKMAK)