TÜRKİYE'NİN en önemli döviz girdisi kaynaklarından turizm sektöründe, dünyanın en çok turist ağırlayan üçüncü kenti konumundaki Antalya, 2019'un Mayıs ve Haziran aylarında üst üste rekorlar kırdı. Özellikle günlük gelen yolcu sayısındaki büyük artış turizmi hareketlendirdi ve sezon beklenilenden önce başladı. Sezonun ölü dönemi olarak nitelendirilen ocak-şubat-mart aylarında geçen yıllara göre yüzde 50'ye yakın artışlarla büyük başarı yakalayan kent turizmi, Mayıs ve Haziran aylarında üç ayrı rekora imza attı.

İLK DEFA 3 MİLYON

2019'un Mayıs ayında ilk rekor, 9 Mayıs Perşembe itibarıyla kırıldı, kente gelen yabancı turist sayısı ilk kez 2 milyonu aştı. Antalya Havalimanı ile Gazipaşa-Alanya Havalimanı toplam rakamı 2 milyon 15 bin 704 kişi oldu. İkinci rekor ise 25 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşti. 25 Mayıs'ta kente 76 bin 739 turist geldi. Bu sayı ile mayıs ayı gün rekoru kırılmış oldu. Üçüncü rekor haberi ise 27 Mayıs Pazartesi günü geldi. Antalya ve Gazipaşa-Alanya havalimanları aracılığıyla kente gelen toplam turist sayısı ilk defa mayıs ayı içinde 3 milyon rakamını aştı. 27 Mayıs itibarıyla toplam turist sayısı 3 milyon 53 bin 965 kişi oldu. Bu rakamın 2 milyon 992 bin 561'i Antalya Havalimanı'na, 61 bin 404'ü ise Gazipaşa-Alanya Havalimanı'na iniş yaptı.

HAZİRAN'DA 3 AYRI REKOR

Haziran ayı da 2019'un rekorlar ayı olarak tarihe geçti. Gazipaşa ve Antalya havalimanlarından kente gelen turist sayısı 8 Haziran'da 85 bin 205 ile yeni bir rekor olarak istatistiklerde yerini aldı. 22 Haziran'da ise gelen 86 bin 308 turist ikinci gün rekoru oldu. Son olarak 29 Haziran'da yeni bir rekor daha kırıldı. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, sosyal medya hesaplarından 'Allah huzurumuzu bereketimizi daim etsin' ifadesiyle yaptığı paylaşımda, 29 Haziran Cumartesi günü Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısının 90 bin 889 olduğunu belirterek, bu rakamın tüm zamanların gün rekoru olduğunu açıkladı. Bu rekorla birlikte haziran ayında üçüncü kez gün rekoru kırılmış oldu.

HEDEF 16 MİLYON

Rus ve Almanların ağırlıkla tercih ettiği ve geçen yıl toplam turist sayısında 13 milyon 642 bin kişiyle tüm yılların rekorunun kırıldığı Antalya'da bu yılki hedef ise Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile turizm sektörü temsilcileri tarafından 16 milyon olarak açıklandı. (İHA)