KORONAVİRÜS pandemisi nedeniyle kapalı kalan oteller, 1 Haziran itibarıyla başlayan normalleşme sürecinde kapılarını yeniden açtı. Yerli ve yabancı birçok turistin ağırlandığı otellerin çalışanları da işlerinin başına döndü. Pandemi sürecinde evlerinde olan turizm çalışanları, düzenli olarak aldıkları Covid-19 eğitimleriyle de bilinçli olarak işlerine başladı. Kemer'de açık otel sayısı 90'ı bulurken, çalışan sayısı ise 100 bin civarında. Özellikle Kemer'in en büyük geçim kaynağının turizm olması dolayısıyla ilçede yaşayanların büyük bölümünü turizm çalışanları oluşturuyor.

'TÜM KURALLARA UYUYORUZ'

9 yıldır turizm alanında çalışan, evli ve 2 çocuk annesi Elmas Dilek (28), 'Eşimle aynı sektörde çalışıyorum. Pandemi dolayısıyla evimizdeydik sonra normalleşmeye döndük. Otelimizi açtık. Düzgün bir şekilde hijyen kurallarına uyarak çalışıyoruz. Ben ve arkadaşlarım çalışırken sürekli maskeliyiz. Genel müdürümüz olsun, şeflerimiz olsun, hepsi maske takmamızı istiyor bizim sağlığımız için. Biz de bunlara uyarak çalışıyoruz. Her yerde dezenfektanlarımız var. Ellerimiz hijyen bir şekilde servislerimizi yapıyoruz. Gayet güzel ve başarılı bir şekilde hepimiz çalışıyoruz' dedi.

100 BİN CİVARINDA TURİZM ÇALIŞANI VAR

Kemer Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkan Yardımcısı ve turizmci Volkan Yorulmaz da 'İstihdam turizm sektörünün en önemli parçası. Devlet için de memleket için de. Turizm sezonun açılmasıyla özellikle Kemer ilçesinde hemen hemen bütün oteller açıldı. Çok az bir otel sayısı var açılmayan. Bu da yaklaşık 100 bin civarında bir istihdam demek. Tabi bu ekim ayına kadar gider gibi gözüküyor. Ekimden sonra Kemer'in zaten normalinde kış aylarında oteller kapatmaya başlıyor ufak ufak. Sonra tekrar mart- nisan aylarında geri açıyoruz. Dolayısıyla bu zor günlerde otellerin açılmış olması belki pandemiyle ilgili zor günler geçiriyoruz evet çok kontrollüyüz, birçok şey değişti, birçok zorluk var bu konu ile ilgili ama bir taraftan da bu otellerin açılmış olması istihdam ile ilgili konuda da bize pozitif anlamda yansıdı. Personelimizi çalıştırıyor olmak ve evlerine ekmek götürüyor olmaları önemli' dedi. (DHA)