ATB ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlediği eğitim programı, ATB toplantı salonunda yapıldı. Alman Kooperatifleri Konfederasyonu'ndan (DGRV) uzmanlar Arzu Gözel ile Selahattin Kumlu tarafından verilen eğitimde, kadınlara, girişimcilik ve kooperatifçilik anlatıldı. Eğitim programının açılışına, ATB Başkanı Ali Çandır, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Abdullah Emir ile Antalya Ticaret İl Müdür Vekili Muzaffer Gedik katıldı.
KADINLAR İŞ SAHİBİ OLUYOR

ATB Başkanı Ali Çandır, özellikle tarımsal üretimin her aşamasında kadın eli olduğunu belirterek, kadınların aktif olarak işgücüne katılımının sağlanması gerektiğini söyledi. Kadın girişimciliğinin teşvikinde kooperatifçiliğin iyi bir model olduğunu kaydeden Çandır, 'Üreten Kadın Projesi'nin bu düşüncelerle ortaya çıktığını anlattı. Çandır, “Proje, Türkiye'nin ihmal ettiği kooperatifçiliğin canlanması, kadınlarımızın iş, aş sahibi olmasında önemli rol oynayacak" dedi.

ZEYTİNPARK'TA YÖRESEL ÜRÜN ÜRETECEKLER

Başkan Çandır, kooperatif eğitimi alan kadınlara üretimi için fiziki altyapı hazırlayıp, onları yöresel ürün üretimi konusunda teşvik etmek istediklerini söyledi. Ürünün seçilmesi, üretimi, satış ve pazarlama konusunda sorun yaşanmayacağına işaret eden Başkan Ali Çandır, "Sadece birlikte hareket etme kültürü gelişmiş kadınlarımızın birlikte üretip paylaşmada kararlı davranması gerekiyor. Bu işe gönül verecek, birlikte üretip birlikte kazanacak kadınlarımızla Zeytinpark'ta bir atölye kurmayı planlıyoruz. Zeytinpark'ta üretilecek ürünler daha sonra kentin çeşitli yerlerinde satışa sunulup hem kent ekonomisi hem kadınlarımızın ekonomisini canlandırmak nihai hedefimiz" diye konuştu.

BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Abdullah Emir de dünyada yoksullukla mücadele ve istihdamın artırılması çalışmalarında kooperatifçiliğin ön plana çıktığını belirterek, “Kooperatifçilik iyi bir ekonomik kalkınma aracı olarak karşımıza çıkıyor" dedi.
2 gün süren eğitimin ardından katılımcı kadınlara sertifikaları verildi. 18 ay sürecek proje çerçevesinde üretecek kadınların ürettiği ürünlerin marka ve tanıtım faaliyetleri yapılacak ardından da en az 5 ilde satışı sağlanacak.