Antalya Büyükşehir Belediyesi ASMEK ile Demre Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce ortaklaşa düzenlenen Arı Yetiştiriciliği kursuna 26 kişi katıldı. Ziraat mühendisi Ali Anaç tarafından verilen kurs 72 saat sürdü. Kursta kursiyerlere uygulamalı olarak aracılığın temeli, arının yaşam döngüsü, arıcılığın önemi, arı hastalıkları, arı hastalıklarıyla mücadele, bal üretimi, bal üretiminde doğanın önemi, kaliteli balın özellikleri ve balın insan yaşamındaki önemi gibi konularda eğitim verildi.

Kursu başarıyla bitiren 26 kursiyere düzenlenen törenle başarı belgeleri verildi. Törene İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Işık, kurs öğretmeni ziraat mühendisi Ali Anaç, ziraat mühendisi Ali Katırlı ve kursiyerler katıldı.

Mustafa Işık, 'Tarımsal üretim, toplumsal yaşam, toplum sağlığı ve sağlıklı nesiller yetiştirmek için çok önemli. Bu kursta yeni bilgiler edindiniz. Bu bilgileri mutlaka yaşamınızda kullanın. Arıcılık yapmayanlar hemen başlayabilir. Bal pazar sorunu olmayan, ihraç olanağı olan bir ürün. Çocuklarınızın sağlıklı büyümesi için çok önemli bir besin kaynağı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın genç çiftçileri destekleme hibe projesine mutlaka başvurun. Bu belge size hibe almak için öncelik sağlayacak' dedi. (dha)