KUMLUCA Güzören Mahalle Muhtarlığı ve halk tarafından Müderris Efendi Türbesi başında 150 yılı aşkın süredir düzenlenen yağmur duasına, Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Müftü vekili vaiz Hüseyin Aydın, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Türbe etrafında toplananlar müftülüğe bağlı imam hatiplerin okuduğu dua ve ilahileri dinledi. Dualar, ilahiler ve dini sohbetin ardından Kumluca Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hüseyin Orhantekin tarafından dua yapıldı. Daha sonra hep birlikte öğle namazı kılındı. Ardından mahalle halkı ve mahalle muhtarlığı tarafından katılımcılara yemek ikramı edildi. Yağmur duasına katılan vatandaşlar, 'Bu kış ilçemize bol yağmur yağdı. Dereler, çaylar akıyor. Barajlar dolup taştı. Su kaynakları yeterince beslendi. Bu yaz kuraklık tehlikesi yaşamayacağız. Bu yüzden yağmur duası yerine Allah'ımıza şükür duası yaptık' dedi.

Güzören Mahalle Muhtarı Salih Erdoğan, 'Biz her yıl geleneksel olarak yağmur duası yapıyorduk. Yağışlı geçen yıllarda yağmur duası değil de şükür duası yapıyorduk. Bu yıl da yağışlar bol olduğu için geleneğimizi bozmamak adına şükür duası yaptık. Mahallemiz içinde bulunan Müderris Efendi Türbe'mizin başında ilçemizin değişik yerlerinden katılan vatandaşlarımızla birlikte duamızı gerçekleştirdik. Bu geleneğimiz en az 150 yıllıktır. Çünkü bu geleneğin ne zamandan beri yapıldığını dedelerimiz dahi bilmiyor. Başta Belediye Başkanımız Mustafa Köleoğlu olmak üzere dua okuyan hocalarımıza ve emeği geçen tüm halkımıza teşekkür ediyoruz' diye konuştu. (DHA)