ATB Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan veda ederken, Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır tüm üyelere teşekkür etti. ATB'nin 2 Nisan'daki seçiminde Ali Çandır tek aday olarak seçime girecek.ATB'nin son meclisinde konuşan Ali Çandır, yaklaşık beş yıldır özveriyle görev yapan meslek komiteleri, meclis ve yönetim kurulu olarak bu dönemi alınlarının akıyla tamamlandıklarını söyledi. Görevde bulundukları sürede başta üyeleri olmak üzere sektör ve kent sorunlarını gündeme getirdiklerini belirten Çandır, 'Çözümler üreterek bunları talebe dönüştürdük. Bu taleplerimizi başta üst kurumumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olmak üzere ilgili yerel ve merkezi yönetimlere ilettik ve kararlılıkla takipçisi olduk' dedi.

10 TEMEL ÖNERİNİN 6'SI HAYATA GEÇTİ

Bu süreçte kararlılıkla takipçisi oldukları 10 temel öneri ve taleplerinin ilk 6'sına, ulusala da yaygınlaştırarak çözüm üretildiğini dile getiren Çandır, 'Bunlar uygun maliyetli ilave finansman kolaylığı. Vergi ve sosyal güvenlik yükümlülüklerini ötelenmesi. Asgari ücret artışının sektörümüze yüklediği aşırı maliyetin hafifletilmesi. Hazine arazilerinin tarımsal amaçlı yatırım tahsisinin sağlanması. Tarımsal üretim ve ticarette kümelenmenin teşvik edilmesi. İş dünyası için birikmiş KDV iadesinin yapılması. Bunları gerçeklere uygun ve doğru bir biçimde karar vericilerimize ilettik ve devletimiz nezdinde karşılık bulması ve uygulamaya alınmasından son derece memnunuz' dedi.

YÖREX VE ZEYTİNPARK

Bu yıl 9'uncusu düzenlenecek YÖREX ile Antalya'ya yeni bir marka kazandırdıklarını da ifade eden Çandır, YÖREX'i uluslararası boyuta taşımaya çalıştıklarını, yöresel ürünlerin coğrafi işaret zırhıyla korunması ve bu ürünlerin ticari birer değere dönüşmesine öncülük eden bir kurum olduklarını açıkladı. Antalya kent merkezinin en büyük yeşil alanı Zeytinpark'ı projelendirerek de halkın hizmetine sunulduğunu söyleyen Çandır, Antalya Tarım Konseyi'ni etkin ve kurumsal bir hale getirdiklerini kaydetti.

(DHA)