ANFAŞ - Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş. tarafından organize edilen 29.HotelEquipment – Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı ile 25.FoodProduct – Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı; eş zamanlı kapılarını açtı.

Turizm ve gıda sektöründe yaratmış olduğu iş hacmiyle, her yıl Antalya ve Türkiye ekonomisine artı değer sağlayan fuarların açılışı Antalya Expo Center'da gerçekleştirildi. Törenine Antalya Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki, Antalya Kütür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, Antalya İl Tarım Müdür Vekili Mustafa Özen, Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçilik Birinci Müsteşarı,Ekonomi Ve Ticaret Bölüm Başkanı Dr.RüdigerLotz katıldı.

FUARLAR YÜZDE 40 BÜYÜDÜ

Fuarın açılış konuşmasını gerçekleştiren ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı; tüm katılımcı ve ziyaretçilere başarılı bir fuar dönemi diledi. Ali Bıdı,'ANFAŞ olarak çeyrek asrı aşkın süredir Antalya'nın marka fuarlarını açmanın gururunu yaşıyoruz. Bu yıl 29.HotelEquipment ve 25.FoodProduct'ı; toplam 60 bin metrekarelik alana sahip, yenilenen fuar ve kongre merkezimiz Antalya Expo Center'ın vermiş olduğu imkan ve sektörün talebi doğrultusunda eş zamanlı gerçekleştirdik. Sektörün yoğun ilgi gösterdiği fuarlarımız, 40 bin metrekarelik kapalı alanımızın tamamını doldurmuş durumdadır. Geçtiğimiz yıla oranla yüzde 40 oranında bir büyüme gerçekleştiren iki fuarımızda toplam 410 firma, 3 bin 500'ün üzerinde markasıyla 4 gün boyunca ürünlerini sergileyecektir.' şeklinde konuştu.

EN GÜÇLÜ SEKTÖRLER

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Başkanı Davut Çetin, iki fuarda Türkiye, Avrupa, Akdeniz, Orta Doğu, Asya'dan işadamları ve üreticilerinin bir araya geldiğini kaydetti.Fuarların, iş dünyasını ticaret için bir araya getirirken, hem ülkelerin kalkınmasını hem de dostluğun ve barışın güçlenmesine katkıda bulunduğunu dile getiren Çetin, 'Ticaretin dünyaya en önemli katkısı savaşları önleyici ve azaltıcı etkisidir. Bunun en iyi örneği Avrupa ülkelerinin iki büyük savaştan sonra ekonomik birlik kurmuş olmalarıdır. Bu nedenle dünya serbest ticaretin, iş dünyasının, ihracat ve turizmle kurulan uluslararası bağların değerini bilmelidir. FoodProduct ve HotelEquipment Türkiye'nin ve Antalya'nın en güçlü olduğu sektörler arasındadır. Türkiye tarımsal katma değerde dünyada 8'inci sıradadır' dedi.

81 İL VE 27 ÜLKEDEN ALIM HEYETİ

Fuarların ziyaretçi çalışmaları kapsamında; kamu kuruluşlarımız, ticaret ve sanayi odalarımız ile meslek kuruluşlarımızla yürütülen çalışmalar sonucunda, 81 ilinden profesyonel ziyaretçi ağırlanacak. Yurt dışında ise Ekonomi Bakanlığı, ATSO - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, BAİB - Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği ve ANFAŞ'ın acenteleriyle sağladığı iş birliktelikleri aracılığıyla Azerbaycan, Almanya, Arnavutluk, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çin, Fas, Fildişi Sahili, Filistin, Gürcistan, Irak, İran, İsrail, Katar, Kosova, Libya, Lübnan, Malta, Mısır, Moldova, Sırbistan, Suudi Arabistan, Tunus ve Ürdün olmak üzere 27 ülkeden alım heyetleri getirilerek, katılımcılarla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirecek.

(haber merkezi)