MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, 'Çocuk olmaya hakkım var' başlığıyla kitaplaştırılan Birleşmiş Milletler (BM) Çocuk Hakları Sözleşmesi'ni belediye kreşleri ve etüt merkezlerinden çocuklar, yaşlı evlerindeki dedeler, babaanne ve anneannelerle dağıtacak.

Türkiye'de 'Al Yazma' başlığı altında kadın danışma ve dayanışma merkezleri, kadın emeğini değerlendirme ve eğitim çalışmaları, 'Mor Makas' gibi projelerle kadın mücadelesinin aktif bir bileşeni haline gelen Muratpaşa Belediyesi, çocuk hak ve özgürlükleri alanında da uzun soluklu bir çalışmanın ilk adımını pazartesi atıyor.

5 Mart Pazartesi saat 16.00'da Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kapalı Yol'da Türkiye dahil 142 ülkenin imzaladığı 20 Kasım 1989'da benimsenen ve 2 Eylül 1990 tarihinde yürürlüğe giren BM Çocuk Hakları Sözleşmesi'ni dağıtacak. Başkan Uysal'a belediye kreşleri ve etüt merkezlerinden çocuklar ve yaşlı evlerinden dedeler, babaanne ve anneanneler eşlik edecek.

41 maddeden oluşan sözleşmeyi 'Çocuk olmaya hakkım var' başlığıyla kitaplaştırılan Muratpaşa Belediyesi, ilk etapta bin adet bastırdı. Kitapçık için Başkan Uysal da kısa bir önsöz yazdı. 'Merhaba arkadaşım' diyerek sözlerine başlayan Başkan Uysal, önsöze şunları yazdı:

'Seninle tanıştık mı, bilmiyorum. Adını bilmiyorum. Hatta yaşını da… Okuma - yazma bildiğini ise tahmin ediyorum. Bunun için haklarını okuyup öğrenebileceğin bu kitabı sana hazırladık. Kitabı okuduktan sonra bir çocuk olarak evrensel haklarını bilerek kendini daha iyi ifade edebilirsin. Hatta bence arkadaşlarına bile çocuk olarak haklarını anlatabilirsin. Sana 'çocuk' diyorum, çünkü yaşın henüz on sekizin altındaysa zaten çocuksun. Hemen okumaya başla hadi… Ben seni daha fazla oyalamayayım.' (DHA)