DÖŞEMEALTI Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Bilgi İşlem birimi tarafından yapılan fizibilite çalışmalarının ardından hırsızlık olaylarının yoğun olarak yaşandığı Ahırtaş, Aşağıoba, Camili, Dereli, Ekşili, Ilıca, Karataş, Karavaliler, Kevşirler, Killik, Kovanlık, Selimiye ve Çıplaklı mahallesi TOKİ konutlarının bulunduğu alana güvenlik kamerası sistemi kuruldu. Mahallelerin giriş ve çıkışlarına yerleştirilen güvenlik kameraları 24 saat boyunca kayıt yapıyor. 6 ay boyunca tüm kayıtlarını saklayabilme özelliği bulunan depolama ve kamera saha dolaplarının da yerleştirildiği güvenlik kameralarının tüm bakım ve onarımları da Döşemealtı Belediyesi ekipleri tarafından yapılıyor. Yaklaşık 200 bin liraya mal olan sistem sayesinde hırsızlıkların önlenmesi hedeflenirken mahalle muhtarları ve Jandarma ekiplerine de eğitimler verildi.

MUHTARLAR MUTLU

İlçe merkezindeki MOBESE sistemini güçlendirdikten sonra şimdi de uzak mahallelere güvenlik kamera sistemi kuran Döşemealtı Belediyesi bu uygulama ile hırsızlık olaylarını önemli oranda engelledi. Mahalle muhtarları güvenlik kamera sistemi sayesinde olumsuzlukların önüne geçildiğini söyledi.

Ekşili Mahalle Muhtarı Yusuf Gözel, 'Kameraların varlığının bilinmesi bile fayda sağladı. Önceden 10 hırsızlık oluyorsa şimdi 1 yada ikiye kadar düştü. Geçtiğimiz günlerde yaşanan bir hırsızlık olayının faili de kamera sayesinde yakalandı. Biz çok faydasını görüyoruz. Emeği olan herkese çok teşekkür ederiz' dedi.

Ilıca Mahalle Muhtarı Fevzi Akın, 'Önceleri çok sayıda hırsızlık oluyordu. Onlarca defa Jandarma ekipleri inceleme yaptı. Hırsızların yakalanmasından çok hırsızlar kamerayı gördükleri yada olduğunu bildikleri zaman gelemiyorlar. Bu sistem hırsızlığın oluşmasını da engelliyor. Caydırıcılık oldu. 'diye konuştu.

Karaveliler Mahalle Muhtarı Süleyman Yener ise, 'Güvenlik kamera sistemi çok iyi oldu. Önlem alındı. Hırsızların güzergahından mahallemiz çıkmış oldu ve bu tür olaylar yüzde 90 azaldı. Döşemealtı Belediyesine çok teşekkür ederim'dedi.

Ilıca Mahallesi sakinlerinden Reha Doğan, 'Artık mahallemizde kendimizi güvende hisseyoruz.Burası ticari, tarım ve hayvancılık yapılan bir alan. Bu konuda da içimiz rahat. Evlerimiz de rahatça uyuyabiliyoruz artık. Bu bir eksiklikti ve belediyemiz tarafından giderildi.Belediyemize teşekkür ediyorum' dedi.

Ilıca'da kırtasiyecilik yapan Mehmet Pehlivan ise, 'Güvenlik kameralarından memnunuz. Mahallemizin ihtiyacıydı. Hırsızlık başta olmak üzere olumsuzlukların önüne geçmek adına olumlu buluyorum' diye konuştu.

(haber merkezi)