SERPİL Özyamaç, Konya'dan Antalya'ya gelip yerleşmiş, 4 yıl bir bakım evinde kaldıktan sonra çalışarak para kazanmaya ve kendisine ev kurmaya karar vermiş, engelli bireylere örnek olmak için de bir yıl önce görev yaptığı derneğin katkısıyla gelinlik giyerek engelsiz bir bireyle evlilik yapmıştı.
DÜKKANI AKÜLÜ ARABASIYDI
Geçimini el emeği, göz nuru hediyelik el sanatları çalışmalarını akülü arabasıyla çarşı pazar gezerek pazarlayan, 'Antalya'da 'Küçük esnaf' olarak ünlenen Serpil Özyamaç, Leman Gebizli Tüm Engelliler Yaşlılar ve Kimsesizlere Umut Işığı Derneği'nin aktif üyeleri arasında da yer almıştı, engelli bireylerin ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun çaba göstermişti.
SOSYAL HAYATI SEVİYORDU
Antalya'da kültürel ve sanatsal birçok sosyal aktivitelere de katılan, herkes tarafından tanınan, sevilen, özlenen, bazı sivil toplum kuruluşlarının etkinliklerinde aktif olarak yer alan Serpil Özyamaç, yaşadığı bir takım rahatsızlıklardan dolayı 80 gündür özel bir hastanede tedavi görüyordu. Çiğerleri ödem yapan Özyamaç, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı, yaşama gözlerini yumdu.
SEVENLERİ ÜZÜNTÜYE BOĞULDU
Serpil Özdamar'ın ölüm haberi herkesi ve sivil toplum kuruluşları yasa boğdu. Özyamaç, sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.
Leman Gebizli Tüm Engelliler Yaşlılar ve Kimsesizlere Umut Işığı Derneği Başkanı Güldane Kaya, 'Serpil Özyamaç çok zeki bir kadındı. Engelleri aşabilmek, engelli kardeşlerine örnek olabilmek için yoğun çaba gösteriyordu. Kendisini hiçbir zaman engelli olarak görmüyordu. Güler yüzlü, hayat doluydu, yaşama sımsıkı sarılmıştı. Sağlıklı, huzurlu, mutlu yaşama çabasındaydı. Acımız çok büyük. Serpil kardeşimiz kalplerimizde yaşayacak' dedi.(DHA)