ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in geçen haftalarda Ermenek Mahallesi ziyaretinde müjdesini verdiği toplu ulaşım ring seferleri başladı. Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı, geniş bir yüzölçümüne sahip olan Ermenek ve Güzeloba mahallelerinde ulaşılmayan nokta bırakmayan ve her iki mahalleyi birbirine bağlayan 513A hattını hizmete sundu.

Toplam 17 kilometrelik güzergahta iki araç yarım saatte bir sefer yapacak. Vatandaşlar, ring içi ulaşım ücreti olarak 1 TL, ring hatlardan diğer hatlara aktarmada 1.60 TL öderken diğer hatlardan ring hattına aktarmada ise ilk bir saatte ücret ödemeyecek. 513A hattı, Güzeloba Kapalı Pazar (Havaalanı Cd.), Lara Caddesi, PTT Caddesi, Tesisler Caddesi, Aydın Sokak, Ördek Çiftliği Mevkii (Kemerağzı Yolu), Ermenek Sağlık Ocağı, Okul Sokak, Birlik Sokak, Gökalp Caddesi, Gümüş Sokak, Kuleli Sokak, Asmalı Sokak, Seval Sitesi, Rauf Denktaş Caddesi, Güzeloba Kapalı Pazar mahallesi arasında ulaşımı sağlayacak.

Seferlerin başlaması bölge sakinlerince sevinçle karşılandı. Mahalle sakinleri alkışlar eşliğinde Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetine teşekkür etti. Güzeloba Mahalle Muhtarı Yusuf Elmas, 'Mahallemizdeki Ördek Çiftliği mevkiinden daha önce araç geçmiyordu. Vatandaş mağduriyet yaşıyordu. Büyükşehir'e başvurduk çok kısa zaman içerisinde mahallemize ulaşım seferleri başlatıldı. Şu anda vatandaş çok memnun. Güzeloba Antalya'nın yüzölçümü en büyük mahallelerinden. Vatandaş, mahalle içerisinde 1 TL ile ulaşım sağlayabilecek. Bu bizim için önemli bir hizmet. Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel ve Ulaşım Dairesi çalışanlarına çok teşekkür ederiz' diye konuştu.

Ermenek Mahalle Muhtarı Hüseyin Elmalı, 'Büyükşehir Belediyesi'nin yeni seferleri ile ulaşımımız rahatladı. Artık yarım saatte bir mahallemizden iki minibüs geçiyor. Zamandan da tasarruf ediyoruz. Ücret olarak 1 TL ödeyecek vatandaş gayet memnun. Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyoruz' dedi. (DHA)