KAŞ'TA müzik öğretmeni ve halk müziği sanatçısı Emre Dayıoğlu, Türk Halk Müziği'ni sevdirmek için palyaço giysileriyle ilkokul öğrencilerine konser vermeye başladı.Kaş Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi müzik öğretmeni Emre Dayıoğlu, palyaço giysileri giyerek okulları dolaşıp halk müziği konserleri veriyor. Emre Dayıoğlu bu kez ilçede eğitim öğretim yapan Ağullu Şehit Öğretmen Ali Boşgelmez İlkokulu öğrencilerine halk müziği resitali sundu. Öğrencilere halk müziği çalgıları olan üç telli, kopuz, bağlama ve divan sazını tanıtan Dayıoğlu, Teke yöresi ve Orta Anadolu türkülerine zaman zaman öğrencilerin de katılmasını sağladı.

Konserin sonunda kendisini okula davet eden ana sınıfı öğretmeni Dilara Doğan, Emre Dayıoğlu'na kendi yaptığı karikatürü hediye etti. Okul Müdürü İrfan Adar da 'Halk müziği bizim eğitimciler olarak gelecek kuşaklara taşımamız gerek kültür zenginliğimiz. Emre Dayıoğlu öğretmenimiz eğlendirerek, öğreterek, çalarak, söyleyerek, söyleterek bunu çok güzel gerçekleştirdi. Türk Halk Müziği sevgisini öğrencilerimize aşıladı' dedi.

Emre Dayıoğlu, 'Amacım Türk Halk Müziği'nin güzel türkülerini, halk çalgılarını eğlenceli biçimde öğrencilerimize tanıtmak, sevdirmek istiyorum. Bu yolla öğrencilerimizin halk türkülerini söylemeyi, çalgıları çalmayı öğrenmeye yöneleceğine inanıyorum. Palyaço elbisesi giymekteki amacım, minik öğrencilerin halk müziğine ilgisini artırmak' diye konuştu. (DHA)