DÖŞEMEALTI'NINen büyük eksikliği olarak kabul edilen hastane için geri sayım başladı. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'in seçim vaatleri arasında yer alan hastanede inşaat çalışmalarının bu yıl sonunda tamamlanması bekleniyor. Döşemealtı'nın ilk tam donanımlı sağlık tesisi olacak hastane, 11 bin 715 metrekare alan üzerine inşa ediliyor. Hastane, 27 yataklı erişkin yoğun bakım ünitesi, 17 yataklı yeni doğan yoğun bakım ünitesi, 4 yataklı izolasyon ünitesi ve 27 yataklı hasta odası olmak üzere toplam 75 yatak kapasiteli olacak. EKSİKLİĞİ BÜYÜKTÜ
Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, vatandaşların ilçede hastane eksikliğini sıkça yaşadığını söyledi. Vatandaşların sağlık ihtiyacını karşılamak için kent merkezine gitmek zorunda kaldığını dile getiren Genç, inşaatın tamamlanmasının ardından işletmeciye teslim edeceklerini söyledi. Genç, 'İşletmeci hastaneyi hazır hale getirir getirmez halkımızla birlikte hizmete açacağız. İşletme belediyeye yıllık yaklaşık 1.5 milyon lira kira ödeyecek. Böylece hem belediyemiz kazanacak, hem de vatandaşlarımızın en büyük talebini karşılamış olacağız' dedi.
Turgay Genç, hiçbir sağlık güvencesi olmayan 20 Döşemealtılının da hastaneden belediye kontejanından yararlanacağını aktardı. Genç, hastanenin şehirlerarası ana güzergahta bulunması dolayısıyla aynı zamanda bölge trafik hastanesi gibi görev yapacağını sözlerine ekledi. (dha)