ANFAŞ (Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş.), fuarlar ve Antalya ekonomisinin gelişimi için yurt dışı çalışmalarına devam ediyor.ANFAŞ tarafından geçtiğimiz hafta TÜÇİAD - Çin Halk Cumhuriyeti İşadamları Dostluk ve Dayanışma Derneği ile gerçekleştirilen iş birliği protokolünün ardından yeni bir gelişme daha yaşandı.Hollanda ve Türkiye arasında ticaret hacmini geliştirmek üzere kurulan Hollanda&Türkiye Ticaret Odası (HTTO) ile iş birliği protokolü imzalandı.

Antalya Expo Center'da gerçekleştirilen törenine ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, TÜÇİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Koçak, Hollanda&Türkiye Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Emre, Antalya il Kültür Turizm Müdür Yardımcısı İlknur Selçuk Köker, TÜÇİAD Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş, TÜÇİAD Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Atılgan, Hollanda&Türkiye Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Metin Yazarel, Avrupa Ekonomi Ticaret ve Sanayi Odası 73 Ülke Turizm ve Sanat Başkanı Oya Demirel katıldı.

TİCARET ARTACAK

ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, protokol sayesinde Antalya'nın kalkınacağını ifade etti. Bıdı, 'Bugün burada ANFAŞ, TÜÇİAD ve Hollanda&Türkiye Ticaret Odası arasında iş birliği sağlayacağız. Protokol sayesinde fuarlarımız aracılığıyla ülkeler arasında ticaret hacmini anlatacağız. Hollanda ve Türkiye arasında 3.6 milyar dolarlık ticaret hacmimiz bulunmaktadır. Bu payda Antalya'nın payı son derece yüksek. Tarım ve turizm alanında önemli ticaret potansiyelimiz var. Bu iş birliğiyle hem Antalya hem de Türkiye'nin ticaretini arttırmayı planlıyoruz' şeklinde konuştu.

HOLLANDA'DA OFİS

Bıdı, 'Biz iki ülke arasında ilişkilerin geliştirilmesine çok önem veriyoruz. Antalya ve Hollanda arasına karşılıklı bir ilgi var. Artık Hollanda'nın ANFAŞ'ta bir ofisi olacak, ANFAŞ'ın da Hollanda'da bir ofisi olacak. Karşılıklı talepleri beraber değerlendireceğiz. Oradaki talebe göre gerekirse burada bir fuar organize edeceğiz' diye konuştu.

Protokolle birlikte, Çin-Türkiye-Hollanda üçgeninde tarihi İpek Yolu yeniden canlandırılarak ülkeler arasında fuarlar aracılığıyla ve Antalya'nın tanıtımı sağlanacak. ANFAŞ fuarlarına Hollanda'da faaliyet gösteren profesyonel alım heyetleri getirilecek. Protokolle, fuarcılık çalışmalarının yanı sıra; öğrenci değişimi, iş adamlarına stajyer temini, kültür ve turizm, inşaat, teknoloji vb. alanlarda daha aktif ve verimli ilişkiler kurulması konularında iş birliği sağlanacak. (İHA)