Kaymakamlık tarafından düzenlenen 'Kaş'ta her eve bir bayrak, bayraksız ev kalmasın' kampanyası kapsamında, Kaymakamlık, belediye, gönüllüler ve mahalle muhtarlarının katkılarıyla sağlanan 5 bin Türk bayrağı, Kaş merkez ve 4 mahallede evlere asılması amacıyla vatandaşa dağıtıldı. Kaş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ayhan Yıldırım başkanlığındaki ekipler de 4 gün boyunca Kaş'a bağlı 54 mahallede evlere bayrak asıp, vatandaşa dağıttı.

Kampanyanın son günü Kaş merkezinde tören düzenlendi. Törene, Kaymakam Bilgehan Bayar, Belediye Başkanı Halil Kocaer, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Öztürkmen, Emniyet Müdürü Halil Baydemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Ak Parti İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş, MHP İlçe Başkanı Cemil Kolak, İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Şah Yılmaz, şehit yakınları, gaziler ve vatandaş katıldı.

Törende ilk önce Kaş Müftüsü Fetullah Yavuz, başta Afrin şehitleri olmak üzere, tüm şehitler için dua okudu. Sonrasında konuşan Kaymakam Bilgehan Bayar, 'Bugün huzur içinde uyuyabiliyorsak burada bulunan gazilerimiz ve şehitlerimizin sayesinde bunu yapabiliyoruz. Bu günümüzü, birliğimizi, bütünlüğümüzü şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Bugün Afrin'de kahramanca savaşan, terör çetelerini yok etmek için mücadele eden kahraman Mehmetçiklerimize Kaş'tan moral desteği gönderiyoruz. Onlar sayesinde bu bayrak sonsuza kadar dalgalanacaktır' dedi.

Ardından Kaymakam Bayar, Belediye Başkanı Kocaer ve diğer protokol üyeleri vatandaşa birer bayrak armağan etti. Ardından şehit yakınları ve gazilere Sahil Güvenlik Botu ile deniz turu yaptırıldı.(DHA)