Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) tarafından Kemer Belediyesi'nin destekleriyle bu yıl 7'ncisi düzenlenen Yaza Merhaba Şenliği dolayısıyla kortej yürüyüşü yapıldı. Liman Caddesi'nden başlayan yürüyüşe Rus, Alman, Norveç ve İsveçli turistlerin de bulunduğu grup katıldı.

Olbia Park'ta sona eren yürüyüşün ardından konuşan KETOB Başkanı Şener Gürler, şenliğin bu yıl daha kapsamlı düzenlendiğini söyledi. Şenliği her yıl festival havasında yaptıklarını aktaran Gürler, 'Amacımız turizmcilerle turistlerin ilişkilerini kuvvetlendirmek ve turizme katkı sunmak. Halkın turizm bilincini uyandırmak istedik. Ana hedefimiz Kemer'e gelen misafirleri ülkelerine mutlu şekilde göndermek' dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Gül, yerli misafirin en çok geldiği yerin Kemer olduğunu vurguladı. Kemer'i daha yukarılara taşımak için çalıştıklarına işaret eden Başkan Gül, 'Emniyet ve jandarma kayıtlarına göre iç pazarda Kemer ilk sırada. Geçen sene Antalya'ya gelen 10 milyon turistin yaklaşık 4 milyonu Kemer'e geldi. Bu Kemer için sevindirici bir olaydı. Yurt dışında da Kemer'i tanıtmaya devam edeceğiz. 2015'te Kemer'e 1 milyon 80 bin Rus misafir geldi. Bu sayıyı tekrar yakalamayı düşünüyoruz' diye konuştu.

Konuşmaların ardından halk oyunları, dans ve akrobasi gösterileri sunuldu. Renkli görüntülerin oluştuğu şenlik kapsamında ilçedeki bazı oteller de katılımcılara yemek verdi. (DHA)