ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 'Yeni Türkiye Buluşmaları' konferansı Manavgat'ta yapıldı. Manavgat Otogarı MATSO toplantı salonunda gerçekleştirilen ve oturum başkanlığını siyaset bilimci Dr. Murat Yılmaz'ın yaptığı konferansa Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Orhan Özçatalbaş, çalışma hayatı uzmanı Tarkan Zengin ile gazeteci Güldali Coşkun konuşmacı olarak katıldı. Konferansı Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü İbrahim Büküş, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaş takip etti.

'DARBEYE GEÇİT VERİLMEDİ'

Prof. Orhan Özçatalbaş, dünyanın birçok ülkesinde yönetim şekillerinin değiştiğine işaret ederek, 'Osmanlı devletinin ardından biz de cumhuriyet yönetimine geçtik ve demokrasiyle, iktidarı seçimle birisine teslim etme yöntemini kabul ederek yönetim sistemimizi dönüştürdük. Darbe, bizim yönetim yetkisini vermediğimiz birinin veya birilerinin bu yetkiyi bir şekilde ele almasıdır. Darbe, sizin vatandaş olarak hakkınıza girilmesidir, hakkınızın çiğnenmesidir. 15 Temmuz'da halk 'Hayır, biz bu yöntem üzerine anlaştık, biz yönetim değişikliği olacaksa bile şimdiye kadar yaptığımız gibi seçimlerle kendi istediğimiz kendi belirlediğimiz kabul ettiğimiz kurallarla yapacağız' dedi. Darbeye meydanlara çıkarak geçit vermedi' dedi.

Tarkan Zengin, darbe öncesinde toplumun bu sürece hazırlandığını ve darbelerin halk nazarında meşru gösterilmeye çalışıldığını anlattı.Güldali Coşkun ise Türkiye'de darbelerin kalkınma hamleleri başlatan ve ciddi yatırımlar yapan sivil hükümetlere karşı yapıldığını söyledi.(DHA)