ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi'nde ilk mezuniyet heyecanı yaşandı. 29 öğrencinin mezuniyeti dolayısıyla okul yönetimi tarafından iftar yemeği ve mezuniyet balosu düzenlendi. Törene, Okul Müdürü Yasemin Doğan, Özel Gereksinimli Bireyleri Destekleme Derneği Başkanı Tarık Bitlis, Ak Parti Döşemealtı İlçe Başkanı Bekir Kıvrım, öğretmenler, özel öğrenciler ve aileleri katıldı. 4 yıllık lise eğitimlerini başarıyla tamamlayarak mezun olan öğrenciler, aileleri ve öğretmenleriyle birlikte yaptıkları iftarın ardından mezuniyet balosunda doyasıya eğlendi.

ÇALIŞMA HAYATLARI DEVAM EDECEK

Mezun olan öğrenciler hakkında bilgi veren Okul Müdürü Yasemin Doğan, 'İş Uygulama Merkezi'nde orta ağır düzeyde çocuklarımız, Mesleki Eğitim'de de hafif düzeyde çocuklarımız var. Mesleki Eğitim sınıfları ve İş Uygulama sınıflarımızdan toplam 29 öğrencimiz mezun oluyor. Mezun olan öğrencilerimiz merkezimizden eğitim alamaya devam edecek. Ayrıca mezun olan öğrencilerimizi işe yerleştirmek yönünde çeşitli projelerimiz var. Ağır düzeyde iş imkanı sağlayamadığımız çocuklarımızın merkezimiz bünyesinde bulunan ASMEK atölyelerinde çalışma hayatları devam edecek. Yani mezun oldular, artık okulumuzla ilişkileri kesildi diye bir şey yok. Mezun olduktan sonra da bireysel eğitimleri, atölye eğitimleri merkezimizde devam edecek' dedi.

DOYASIYA EĞLENDİLER

Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi'nin ilk mezunlarını veriyor olmasından duydukları mutluluğu ifade eden Yasemin Doğan, sözlerine şöyle devam etti: 'Özel çocuklarımız, 4 yıl boyunca eğitimlerini tamamlayarak mezun oluyorlar. Bugün şahsım ve diğer öğretmenlerimiz adına gurur verici bir an. Bu yaptığımız organizasyonun normal liselerden hiçbir farkı yok. Normal okullarda nasıl mezuniyet balosu düzenlenip öğrenciler eğleniyorsa bizim çocuklarımızın da normal öğrencilerden hiçbir farkı yok, onlar da kendi mezuniyet balolarında doyasıya eğleniyor. Özel çocuklarımızı, başarılarından dolayı kutluyor, onlara mutlu bir yaşam diliyoruz'. (DHA)