KONYAALTI Sahil Projesi, 'Sahil Antalya Yaşam Parkı' yeni yüzüyle ilgi çekiyor. Eğlence ve aktiviteleriyle yazın vazgeçilmezi olan Sahil Antalya Yaşam Parkı, vatandaşın akınına uğruyor. Mavi bayraklı plajları, cankurtaran hizmeti, duşları ve tuvaletleri ile temiz ve güvenli deniz keyfi sunan Konyaaltı Sahili gece ise ışıl ışıl görüntüsüyle bambaşka bir atmosfere bürünüyor

SAHA GENÇLERİN GÖZDESİ

Büyükşehir Belediyesi şirketi ANTEPE tarafından hayata geçirilen projede gençler kendileri için oluşturulan spor alanlarından son derece memnun. Deniz kenarındaki basketbol sahasına sık sık geldiğini söyleyen Eray Kaçal, 'Burada hem serinleyebiliyoruz hem de arkadaşlarımızla güzel vakit geçiriyoruz. Neredeyse her gün gelmeye çalışıyoruz. Herkes için çok güzel bir şey oldu' dedi.

BİR YAŞAM ALANI OLDU

Hasan Yüksek ise projenin son derece güzel olduğunu belirterek, 'Genç arkadaşlarla birlikte burada oldukça güzel vakit geçiriyoruz. Çünkü gençler daha farklı aktivitelere yöneliyorlardı. Şu an sporla ilgileniyorlar. Burada çok güzel bir hayat alanı olduğunu düşünüyorum. Sadece spor anlamında değil, genç yaşlı herkesin vakit geçirebileceği çok güzel bir kompleks olduğunu düşünüyorum' diye konuştu.

ÇOCUKLARIN GÖZDESİ HAVUZLAR

Sahil Antalya Yaşam Parkı'nda çocuklar da kendileri için oluşturulan oyun alanlarında keyifli vakit geçiriyor. Çocukların gözdesi ise atlamalı su gösterisi ve buhar gösterisinin yapıldığı kuru havuzlar. Sahilde uygulanan yeni projede çocuklar için daha fazla oyun ve eğlence alanı yaratıldığını belirten anne Derya Tuncel, 'Eski halinden çok daha güzel oldu. Çocuklarımızın oynayabileceği çok fazla park var. Arabalar eskisi gibi çok hızlı geçmiyor. Park alanı ve yürüyebileceğimiz alan çok fazla. Bisiklet yolu, koşu yolu var. Eski halinden çok çok güzel. Biz ailecek çok rahat gezebiliyoruz. Eskiden böyle değildi. Yaklaşık 10 yıldır Antalya'dayım sahilin bu hali bugüne kadarkilerin en güzeli' dedi.

KORDON'A BENZİYOR

İzmir'den gelen Sevinç Özen ise sahilin yeni halini Kordon'a benzettiğini belirterek, 'Kordon'u andırıyor ve çok güzel olmuş. Çocukların oynayabileceği alanlar oluşmuş. Hep birlikte çok eğleniyoruz çocuklarla. Her gün geliyoruz. Büyükşehir Belediyesi'ne çok teşekkür ederiz. İşletme yoğunluğu kaldırılmış, halka daha açık hale gelmiş. Ulaşımı çok rahat. Ücretsiz ring sevisi var. Burada daha huzurlu ve güvenliyiz' diye konuştu.

DENİZE KARŞI SOHBET KEYFİ

Deniz manzarasına karşı arkadaşları ile sohbet eden Gülçin Akbaba, 2006'dan beri Antalya'da olduğunu belirterek, 'Geldiğimde çok mağduriyetler yaşadık. En azından ulaşım sorunu vardı. Şimdi sahil kısmında hem ulaşım rahat hem de sahil çok ferah' dedi.

GÜZEL VAKİT GEÇİRİYORUZ

Kırıkkale'den misafir olarak Antalya'ya gelen Duygu Kutlu ise 'Antalya'ya 2-3 yıldır geliyorum. Geçen sene geldiğimde böyle değildi. Çok değişmiş buldum. Özellikle bu park alanı, sahil kenarı, yürüyüş yolları etkileyici ve güzel. İnsanlar sadece deniz için gelmiyor. Burada çok güzel vakit geçiriyoruz. Hem çocuklar için hem bizler için çok güzel olmuş' dedi.

SPORA TEŞVİK EDİYOR

Konyaaltı Sahili projesi kapsamında kesintisiz bisiklet ve yürüyüş yoluna kavuşan sporseverler de projenin Antalya için önemli bir kazanım olduğu görüşünde birleşiyor. Selim Can Kaya vakit geçirmek istediğinde kafelere değil Konyaaltı sahiline geldiğini ifade etti. Muharrem Tosun ise hem denizden hem de spor alanlarından sıkça yararlandığını belirterek, 'Eskiden mezbelelik gibiydi. Antalya'ya yakışmayan bir yüzü vardı. Kontrolsüz, denetimsizdi. Şimdi çok harika, Avrupai bir yer. Antalya bir turizm şehri sahilin bu şekilde olması Antalya'ya büyük bir kazançtır' diye konuştu. (DHA)