Yeni Emek Mahallesi kentsel dönüşüm projesinin temel atma töreninde bir konuşma yapan Başkan Menderes Türel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, Kepez'le ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile iftihar ettiğini belirterek, 'Çünkü gerçekten Kepez'de farklı bir belediyecilik anlayışını ortaya koyuyor. Ve bundan istifade eden de güzel Kepezimiz, Kepezliler oluyor' dedi.

Kentsel dönüşümün ne kadar zor olduğunu yakından bildiğini ve tecrübe ettiğini ifade eden Türel, 'Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesini, Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm Projesi'ni Hakan Başkanımızın da desteğiyle neticeye artık ulaştırdık. 3 bin 262 hak sahibinden iki kişi hariç, 3 bin 260 kişinin mutabakatı ile proje hızla ilerliyor. 1 milyon 300 bin m2'lik bir alanda gerçekten yeni bir Antalya kuruluyor. Yaklaşık 12 bin konut, 19 bin bağımsız bölüm olacak. İnanıyorum ki hem ulusa anlamda hem de uluslararası anlamda ödüller alacak mükemmel bir proje. Tabi 3 bin 262 hak sahibinin konutlarını 2019 Mart seçimlerinden önce inşallah tapularını vermek suretiyle teslim etmiş olacağız. Ama projenin kalan kısmı yaklaşık 8 senede tamamlanacak uzun soluklu bir proje. Ama bizim önceliğimiz hak sahipleri' diye konuştu.

KEPEZ ÇİFT KANATLA UÇUYOR

2004'te ilk siyasete girdiğimde 'Kepez Antalya'nın arka bahçesi değil ön bahçesi olacak' dediğini hatırlatan Başkan Türel, şunları söyledi: 'Muratpaşa, Konyaaltı, sahildeki belediyeler neyse Kepez de ayı refah düzeyine, aynı kaliteye kavuşacak demiştim. Bu konuda ilk dönemimde önemli adımlar attık. Sonrasında Hakan Başkan, Büyükşehir Belediyesi'nin hemen hemen hiç desteğini almamasında rağmen 2009-14 yılları arasında önemli çalışmaları yürüttü. 2014'te yeniden Büyükşehir Başkalığına aday olduğumda bir başka iddialı sözü yine ortaya koyduk. 'Hakan Başkan 2009-14 arasında tek kanatla uçtu; şimdi inşallah 2014'te Büyükşehir'i de AK partili bir belediye yaparsanız, Kepezi o zaman çift kanatla uçuracağız' demiştim. Şükürler olsun Kepez artık çift kanatla uçuyor.'

RAYLI SİSTEM İNŞAATI

Yeni Emek Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Kepez'in katma değerine, marka değerine ciddi katkı sağlayacağını belirten Türel şöyle devam etti: 'Kepez'in nasıl bir gelişim gösterdiğini uzun uzun anlatmaya gerek yok. Yakında başlayacak olan 3. Etap Raylı Sistem Projesi inşaatı Mart en geç Nisan'da başlayacak. Yeni bağlantı yollarımızla, Havaalanı Kavşağımızla, şimdilik Toptancı Hal ve akabinde Varsak daha sonrasında Korkuteli Kavşağı'na kadar uzayacak adeta yeni bir çevre yolu projesi ile Kepez çok önemli hizmetleri görüyor. Kentsel dönüşüm projeleri işte bunu taçlandırıyoruz.'

REFERANDUM VAZGEÇİLMEZİMİZ

Katılımcı bir anlayışı sağlayarak projeyi halka sormanın şeffaf bir yönetim anlayışı açısından da fevkalade önemli olduğunu vurgulayan Başkan Türel, 'Ben de Antalya'da birçok önemli projeyi halka sormak suretiyle gerçekleştiriyorum. Referandum bence yeni belediyecilik uygulamaları içerisinde bizim en önemli vazgeçilmezlerimizden olmalı. Bu projenin Kepez'e ve Yeni Emek mahallesine hayırlı olmasını temenni ediyorum' dedi. (HABER MERKEZİ)