SEKTÖRÜN sorunlarının ele alındığı toplantıya, Demre İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Işık, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gümrükçü, Ziraat Odası Başkanı İbrahim Oğuz, Demre Komisyoncular Derneği Başkanı ve Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Orhan Avcı, Antalya Büyükşehir ve Demre Belediye Meclisi üyeleri Ünal Çetinkaya, Recep Karatop, Demre Belediye Meclisi Üyesi ve Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Yatkın, eski Demre Komisyoncular Derneği Başkanı Fahri Duran ve Ziraat Odası Meclisi üyeleri katıldı.
Demre Ziraat Odası Başkanı İbrahim Oğuz, Demre ekonomisinin can damarının seracılık olduğunu belirterek, 'Üretici olarak toprağa umutlarımızı ektik. İlk ürünlerimizi de almaya, Demre Toptancı Hali'ne vermeye başladık. Ancak Demreli üreticinin yıllardır süren bir sorunu var. Her gün kurulan Demre Toptancı Hal piyasası ile Demre'ye en yakın ve büyük hal olan Kumluca Toptancı Hal piyasası arasında bazı ürünlerin kilosunda 1 liraya yakın fiyat farkı oluşuyor. Demre- Kumluca arası yaklaşık 35 kilometre. Kiloda 20 kuruş, 25 kuruş fark olabilir diyelim. Ama 1 lira farkı üreticiye anlatamayız. Bu sorunu çözmek zorundayız. Çünkü birçok üretici malını Kumluca'ya götürüyor. Burada kaybeden hepimiz oluyoruz. Hepimiz sorumlu kişiler olarak buradayız' diye konuştu.
Demre Komisyoncular Derneği Başkanı Orhan Avcı ise 'Kumluca piyasası bize göre çok büyük. Daha çok ihracatçı, daha çok tüccar var. Daha çok talep var. Ancak bu durum bizi de rahatsız ediyor. Bu konuda artık bir neşter vurmamız gerekiyor. Evet birçok üretici ve ara tüccar Demre'nin malını Kumluca'ya götürüyor. Bu Demre'nin ve bizlerin de her anlamda kaybı. Bunun önüne hep birlikte geçelim. Biz üzerimize düşen görevi yapacağız' dedi.
Ardından söz alan Antalya Büyükşehirşehir Belediye Meclisi üyeleri de sorun konusunda görüşlerini belirtti. Toplantı sonunda Demre Toptancı Hal fiyatları ile Kumluca Toptancı Hal fiyatları arasındaki farkın arz talep durumuna göre giderilmesi konunda görüş birliğine varıldı. Talep durumuna göre 20- 25 kuruşluk oynamalar olabileceği konusunda da görüş birliğine varıldı. (DHA)