MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Çaybaşı Mahallesi'nde yaklaşık 7 bin metrekare alanda kurulan semt pazarını ziyaret etti, mahalle sakinlerine pazar filesi dağıttı. Önce pazar yerinin seyyar çay ocağına uğrayan ve burada mahalleliyle sohbet eden Başkan Uysal, sokaklarda kurulan pazar yerlerinin haftanın bir günü bulunduğu mahallede neredeyse günlük hayatı durduğunu söyledi.

Hem binalara giriş çıkışlarının zorlaştığını hem de itfaiye ve ambulans gibi acil hizmetlerinin neredeyse verilemez hale geldiğinin altını çizen Başkan Uysal, 'Sokak pazarlarının kaldırılıp pazar yerlerinin kapalı ya da açık alanlarda kurulması yönünde bir yasal düzenleme de mevcut. Muratpaşa'mızda bunu hızla yapıyoruz' dedi.

Bununla birlikte Muratpaşa'da pazar esnafını da taksi plakasında olduğu gibi tescili yer sahibi yaptıklarını belirten Başkan Uysal, 'Ama bunlarla bitmez. Pazarlarımızı daha çok alışveriş ederek kullanmamız lazım. Meyvenin, sebzenin en tazesini bulabileceğimiz yegane yerler pazarlarımızdır. Ayrıca pazar filesi kullanmamız lazım. Sürekli yeniden üretilen ve doğada yok olması yüzyıllar süren naylon poşetler yerine pazar filesini tercih etmemiz lazım' diye konuştu. (DHA)