YIL boyunca birçok farklı etkinlikten sonra “yakın arkadaşımla şu anım yok”, “Antalya’da üniversite okuyorum ama keşke bunu da yapsaydım” diye mi düşünüyorsunuz. 2023’ün bitmesine sayılı günler kala bu etkinlikleri yapmadan bu yılı sakın bitirme!

doyran

MUTLAKA KAMP YAPIN!

İlk olarak Antalya’da kamp yapmadıysan ve Arkadaşlarınla, sevdiklerinle mutlaka kamp yapmalısın. Bir birinden güzel kamp alanlarına sahip olan Antalya’da size önereceğimiz yer; Doyran Göleti. Konyaaltı Akdamlar Mahallesi’nde yer alan kamp alanı Konyaaltı’na yaklaşık 25 km uzaklıkta bulunuyor. Akdamlar köyünün içerisinde, Saklıkent karayoluna giderken Duraliler Mahallesi sapağına dönerek ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Göletin tadını çıkarmak ve manzaraya doymak isteyenlerin kaçırmaması gereken bir güzelliğe sahip. Çeşme var ancak duş ve WC imkanı yok. Telefonlar çekiyor, ancak hiçbir tesis olmadığı için su ve yemeğinizi önceden getirmeniz gerekiyor.

gelidonya

DOĞA YÜRÜYÜŞÜ YAPMADAN BU YILI KAPATMAYIN!

Doğa yürüyüşü yapmayı sürekli erteliyor musun? Hep yapmak istemene rağmen fırsat yakalayamıyor musun? 2023 yılı bitmeden mutlaka bir doğa yürüyüşü yapmalısın. Doğa yürüyüşü için Antalya biçilmiş kaftan. Kendiniz araştırarak gidebileceğiniz yerler dışında size önerimiz: Gelidonya Feneri. Adrasan, Kumluca ve Karaöz sınırları içerisinde bulunan Gelidonya Feneri Türkiye kıyılarındaki en yüksek fener olma unvanına sahip. Akdeniz’in maviliği ve çam kokularının muhteşem kokusu eşliğinde unutulmaz bir doğa yürüyüşü yapmak isteyenler için son derece ideal. Gelidonya Feneri rotası orta-kolay seviye bir yürüyüş parkuru olması dolayısıyla trekking yapmak isteyen herkes için uygundur.  227 metre yüksekliğe sahip Gelidonya Feneri denizin 3 km içerisinde bulunuyor. Yaklaşık 2 ya da 2.5 saatte tamamlanan bu trekking parkuru doğa tutkunlarının popüler adreslerinden biri. Araçla ulaşımın mümkün olmadığı Gelidonya Feneri’ ne talep edilirse denizyolu ile ulaşım sağlanabiliyor.

tersine dünya

TOPLANIN TİYATROYA GİDİN!

Antalya’da olup da tiyatroya gitmediyseniz eğer arkadaşlarınızla toplanıp mutlaka tiyatroya gidin. Antalya Devlet tiyatrosu her yıl birbirinden güzel oyunlar sahneliyor. Yılın son oyunu ise ‘Tersine Dünya’. Kadınların ve erkeklerin yer değiştirdi bir dünyada geçen oyun izleyiciye muhteşem dakikalar geçirtiyor. Oyunun konusu: Mahallenin bıçkın kabadayısı Bitirim Leyla, cezaevine düşünce kocası ve oğlunu ardında perişan bırakır. Geçim derdi bir yandan namus belası bir yandan aile çıkmaza sürüklenir. Ailesinin namusunu dert eden Leyla cezaevinden çıkıp mahalleye döndüğünde, çevresinde gelişen olaylar, “namus, namus” dedikçe batağa sürüklenen insanlar hepimizi hayrete düşürür. Orhan Kemal'in aynı adlı romanından sahneye taşınan oyunda erkek ve kadının toplumsal rolleri değiştirilerek cinsel kimlikler üzerindeki sosyal aksaklıklar, toplumsal baskının açtığı arızalar açığa çıkarılır.

müze-9

MÜZELERİ GÖRMEYİ ERTELEMEYİN

Bunca yıl Antalya’da olmanıza rağmen müzeye gitmediyseniz. Tam zamanı. Antalya’nın birçok muhteşem müzesi var. Ama en önemli müzelerinden biri ‘Antalya Arkeoloji Müzesi’. Müzede, ‘Elmalı, Osmanlı ve Selçuklu defineleri’, bölgenin arkeolojisini yansıtan mermer lahitler, Roma dönemine ait tanrı, imparator, imparatoriçe ve mitolojik kahramanları simgeleyen heykeller, takılar, camlar, bronz ve seramik eserler, Karain Mağarası'ndaki tarih öncesi buluntular sergileniyor. Heykel müzesinde 3 bin 582 arkeolojik ve 2 bin 905 sikke olmak üzere toplam 6 bin 487 eser yer alıyor.

patara-4

ANTİK KENT GEZİN!

Antalya dedin mi akla gelen şeylerden biri de antik kentler. Antalya; Perge, Aspendos, Myra, Patara, Termessos, Letoon, Side, Xanthos, Olimpos, Phaselis ve Simena gibi birçok antik kente ev sahipliği yapıyor. Antalya’da antik kentleri görmeden bu yılı kapatmayın. Size önerebileceğimiz antik kentlerden biri Patara Antik Kenti. Fethiye- Kalkan arasındaki Xanthos Vadisi'nin güneybatı ucunda, Gelemiş Köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Türkiye'nin güney sahilinde, Antalya ilinin batısında yer alan Patara Antik Kenti, tarih ve doğanın buluşma noktasıdır. Bu antik kent, tarihi zenginliği, muhteşem plajları ve çarpıcı doğal güzellikleriyle ünlüdür. Patara, ziyaretçilere hem tarih hem de doğa tutkunları için unutulmaz bir deneyim sunmaktadır. HABER/ÇİĞDEM KORKAN

Editör: Uğur Keskin