MASTERCHEF Türkiye All Star programına konuk olan ‘7 Mehmet’ restoranının üçüncü kuşağı Mehmet Akdağ, yarışmacılara Bal Kabağı Dolması tarifini verdi. Programın jürisi Şef Somer Sivrioğlu, Mehmet Akdağ’ı çağırmadan önce söylediği “ Temsilcisi olduğu restoran 1937 yılında kuruldu. Kendisi bu restoranın üçüncü kuşak temsilcisi. Gelecek olan şefimiz Antalya’nın yerel lezzetleri…” dedi ancak tüm yarışmacılar bir ağızdan ‘7 Mehmet’ diyerek daha isim söylenmeden restoranı tahmin ettiği görüldü.
EN İYİ RESTORAN KİTABI SEÇİLDİ
Antalya’nın yerel lezzetlerini yeniden yorumladığını belirten Somer şef, Mehmet Akdağ’ın geçen yıl yazdığı kitap hakkında bilgi verdi. Somer şef, 7 Mehmet restoranının geçen yıl 85 yıllık deneyimlerini topladığı ve Mehmet Akdağ’ın kaleme aldığı ‘7 Mehmet’ isimli kitap bu yıl dünyanın en iyi restoran kitabı seçildiğine dair vurgu yaptı.
AKDAĞ’DAN PÜF NOKTALAR
Mehmet Akdağ, Bal Kabağı Dolması yemeğinin tarifi verirken Antalya’nın unutulmuş bir lezzeti olduğunu ve yarışmacıların yemeği yaparken klasik değerlerine sadık kalınmasını istedi. Akdağ, yemeğe dair püf noktalar vererek yarışmacılara anlattı. Akdağ, “en değişik yediğiniz dolma hangisiydi” diye soru yönelttiği yarışmacıların çoğu “Bal Kabağı Dolması olacak büyük ihtimal” dedi. Jüri şefler yemeğin çok teknik bir yemek olduğunu o yüzden püf noktalara dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.
AKDAĞ’IN PİLAV HİKAYESİ
Programın sonunda dedesi ve babasının pilav anısını anlatan Akdağ, “Dedem ve babam o zamanlar durumu çok iyi olmadığı için taziye ve düğün yemeklerini yapıyor. O zamanlar şimdiki gibi ayrı ayrı tabaklara sunmuyoruz. Babam o gün o tabağı çok beğeniyor. Tabağın bir tarafında pirinç pilavı diğer tarafında helva var. Babam tabakta en çok sevdiği yer helva ve pilavın birleştiği yer oluyor. Ondan sonra babam bu tatlardan oluşan bir pilav yaptı. Babam geleneksel ve moderni bir araya getirdi” diye konuştu. HABER/ÇİĞDEM KORKAN