GÜNDEM

Alanya'da kamu binalarının çatılarına güneş paneli kuruluyor

Kamu kurumları arasında en büyük Güneş Enerji Santrallerine sahip olan Alanya Belediyesi, belediyeye ait kamu binalarında Güneş Enerji Sistemlerini hayata geçirmeye başladı. Alanya Belediyesi Fahri Gürses Etüt ve Destek Eğitim Merkezi çatısına 44.6 kW gücünde lisanssız elektrik üretimi tesisi kuruluyor

ALANYA Belediyesi çevrenin korunması ve yenilebilir enerji kaynaklarının kullanımına verdiği önem ile GES projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Fahri Gürses Etüt ve Destek Eğitim Merkezi çatısına kurulması tamamlanmak üzere olan GES projesi AKDENİZ TEDAŞ tarafından kabulü yapılırken, uygulamaya geçilerek panel montaj işlemine başlandı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yüklenici firma Cevrin Mühendislik ve BBA solar danışmanlığında Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa ile ETÜT Merkezinin çatısında devam eden montaj işlemini yerinde inceledi.

İHTİYAÇ FAZLASI SATILARAK GELİR ELDE EDİLECEK

Alanya Belediyesi Fahri Gürses Etüt ve Destek Eğitim Merkezi’nin elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayacak ve karşılayacak ihtiyaç fazlası elektrik üretimini CK Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş.’ye satarak gelir faturası kesilecek ve gelir elde edilecek. Çatı GES projesinde 82 adet 545 watt gücünde panel kurulumu devam ederken kurulum sonrası elde edilecek güç karşılığı yıllık yaklaşık 300.000 TL kazanç sağlanması amaçlanıyor.

YÜCEL: ÜRETİYOR, GÜÇLENİYOR, BÜYÜYORUZ

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, devam eden çalışmaları yerinde incelerken yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Günümüzün Türkiye’sinde, günümüzün Dünya’sında en büyük tasarruf tedbirleri olan yenilebilir enerji kaynaklarının, yine enerjiye dönüştürülmesidir. Bilindiği gibi yıllar önce GES projesiyle başladığımız, Türkiye’nin en büyük GES projesini yapmıştık. Şimdide bu tasarruf projelerini arttırmak adına ticari ve kamu alanlarımızda, Belediyemizin tüm binalarında bir çalışma başlattık. İlk projemizden birisi de Fahri Gürses Etüt Merkezi’nde oldu. Merkezimiz ticari alan olarak gözüktüğü için elektrik gideri fazla oluyor. Çatı katında yenilenebilir enerjiyi, enerjiye dönüştürebilmek için GES projesini başlattık. 57 kW’lık bir enerjiyle ETÜT merkezlerimizin elektrik giderlerinin tamamını karşılamaya çalışacağız. Alanya Belediyesi her zaman olduğu gibi ‘üretken belediyecilik’ anlayışıyla hem üretiyor hem tasarruf sağlıyor. Üretiyoruz, ürettikçe güçleniyor, güçlendikçe büyüyoruz ve büyümeye de devam edeceğiz.“

Bu projenin ivedi olarak hayata geçirilerek yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına dair yeni projelerin de Alanya kent ölçeğinde uygulanacağı açıklandı.