TURİZM

Antalya hafta sonu burada

Antalya piknik alanları yazımızda, sizler için mutlaka gidilmesi gereken mesire alanlarına yer verdik. Antalya Piknik Alanları, Antalya Gidilecek Piknik Yerleri ve Mesire Alanları yazımız sizlerle

Antalya’da doğa ile baş başa kalabileceğiniz mekânlar oldukça fazladır. Sevdikleriyle piknik yapmak ve hoş vakit geçirmek isteyen kişilerin tercih edebileceği mekanlar çeşitlilik gösterir. Antalya piknik alanları yazımızda, sizler için mutlaka gidilmesi gereken mesire alanlarına yer verdik. Antalya Piknik Alanları, Antalya Gidilecek Piknik Yerleri ve Mesire Alanları yazımız sizlerle.

1-      Sarısu Mesire Alanı

Antalya’nın en büyük piknik alanlarından biri olan Sarısu Mesire Alanı, yaz kış kullanılabilen içinde otopark, halk plajı, çardaklar, mangal yakma yerleri, mutfak tezgahı, çeşme ve tuvaletleri ile ihtiyaç duyulabilecek her şeyi içinde barındırmaktadır. Sarısu Mesire Alanına mangalınızı ve yiyeceklerini dışarıdan kendiniz getirebildiğiniz gibi, içeride bulunan büfelerden de istediğiniz temel ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Yine sahilde bulunan yürüyüş yollarında yürüyebilir, ağaçlar arası kurulan hamaklarda haftanın yorgunluğunu atabilirsiniz. Sarısu Piknik Alanında yapılacaklar bunlarla da sınırlı değil, alanın hemen girişinde yer alan Tünekte Teleferiğine binerek Antalya’nın o muhteşem manzarasına tanık olabilirsiniz. Yine Sarısu mesire alanının sağ tarafında bulunan Sarısı Kadınlar Plajı da sakin ve keyifli bir yer olarak hizmet vermektedir.

2-      Kapuz Kanyonu

Antalya Konyaaltı sınırları içinde bulunan Kopuz Kanyonu, son senelerin en popüler doğa harikalarından birisidir. Aşağıkaraman mevkiinde bulunan kanyonu Antalya merkezden ulaşım oldukça kolaydır. İki büyük yamacın arasından akan yemyeşil serin ve berrak suyu görenleri büyülemektedir. Ailecek gidebileceğiniz Kapuz Kanyonu çevresinde araç park etmeye uygun yerler vardır. Yine kanyonun yakınında ailecek piknik yapabileceğiniz oturup dinlenebileceğiniz gölgelik ağaç altları mevcuttur. Kanyonun kenarına kurulan iskeleden kanyonun eşsiz manzarasını seyredebilir, hemen kıyısından serin ve berrak sularına girerek serinleyebilirsiniz. Kapuz Kanyonu aktiviteleri arasında bot veya kano ile kanyonun içine seyahat etmekte mümkün. Bunun için yanınızda bot ve kano getirmeniz gerekiyor. Bölgede herhangi bir işletme mevcut değil, Kapuz Kanyonuna giderken yiyecek içecekten tutun oturmak ve yemek yeme için ihtiyacınız olan her şeyi kendiniz getirmelisiniz.

3-      Ulaş Parkı ve Plajı

Antalya yolunun 5. kilometresinde yer alan Alanya'nın en eski karayolu parkıdır. Park alanında çeşme tuvalet ve mangal yapılıp oturulacak piknik alanları mevcuttur. Parkın sahil kısmı ise plajdır. Burada hem piknik yapıp hem de denizden yararlanmak mümkündür. Parkta alışveriş yapacağınız büfe vardır.

4-      Köprülü Kanyon Milli Parkı

Serik - Manavgat yolu üstünden sapılan Köprülü Kanyonun Büğrüm Köprü mevkinde piknik alanı mevcuttur. Antalya'nın meşhur yaz sıcağından kaçanlar için bilhassa hafta sonları çok rağbet gören bir yerdir. Piknik alanında tuvaletler, çeşmeler ve seyir terası bulunmaktadır. Bu nokta piknik yapanların aynı zamanda yüzme serileme noktasıdır.

5-      Topçam Mesire Alanı

Eğer Sarısu’ya yakın fakat daha az kalabalık bir yer isterseniz de Topçam’ı düşünebilirsiniz. İçerisinde uygun fiyatlı büfesi, çay bahçeleri, market, mescit, tuvalet ve duş yer alıyor. Piknik alanındaki sahilden denize de girebilirsiniz. Genel olarak mesire alanının ve sahilinin temizliği gayet iyi durumda. Sahil kısmında mangal da yapılabildiğini ekleyelim. Tıpkı Sarısu’daki gibi güzel bir imkan sunuyor. Ayrıca denizinin berraklığı da çok güzel. Günün erken saatlerinde gelirseniz rahatlıkla yer bulabilirsiniz fakat öğleden sonra önünde uzun bekleme kuyrukları oluşuyor. Özellikle yaz aylarında, Antalya’daki her yer gibi, yer bulmak oldukça güç bir hal alabiliyor.

6-      Cennet Koyu

Antalya’ya hiç gitmediyseniz bile büyük ihtimalle Cennet Koyu’nu duymuşsunuzdur. Kayalık sahillere ve çarşaf gibi durağan bir denize sahip koy, ülkemizin en çok bilinen yerleri arasında. Muhteşem bir deniz manzarası ve yeşillik alana sahip. Arka taraflarda piknik ve mangal da yapılabiliyor. Bunlara ek olarak dilerseniz kamp da yapabilirsiniz hem çadır kampı hem de karavan için oldukça uygun. Tamamen doğal bir alan olduğundan tuvalet ve duş gibi imkanlar maalesef bulunmuyor. Ayrıca mangal ve kamp imkanları da sadece belirli bölgelerde serbest.

7-      Antalya Macera Ormanı

Antalya’nın merkezine yakın bir yerde piknik yapmak isterseniz Macera Ormanı sizin için doğru adres olabilir. İçerdiği aktivite imkanlarıyla ister ailenizle, ister eş dostla, ister yalnız olun herkese hitap eden özelliklere sahip. Öncelikle çay bahçesi, restoran ve kafe gibi pek çok sosyal tesise sahip. Çocuklar için oyun parkları, küçük bir lunapark ve çarpışan araba yer alıyor. Oturabileceğiniz bolca çimenlik alanın da olduğunu ekleyelim. En büyük özelliğiyse içerisindeki hayvanat bahçesi. Aslan, kaplan ve lama gibi pek çok hayvanı görebilir, bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. Macera Ormanı’nda mangal için ayrılmış özel alanlar da mevcut. Sabit mangallar bulunuyor bu yüzden yanınızda sadece tel ve kömür getirmeniz yeterli olacaktır.

8-      İncekum Tabiat Parkı

İncekum Tabiat Parkı Alanya İlçesi, Avsallar beldesinde yer almaktadır. Alanya İlçe Merkezine 24 km uzaklıktadır. İnceum Tabiat Parkı sahasında kızılçam, palmiye, okaliptüs, zakkum, Kıbrıs Akasyası, defne, sandal ve meşe türü zengin bir ağaç ve bitki topluluğuna sahiptir. Girişi ücretli olan tabiat parkında piknik, çadır kampı, karavan parkı ve kampı, market, çocuk parkı, çadır kiralama, plaj hizmetleri bulunmaktadır.

9-      Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı

Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı içinde yeme içme mekanları, büfe, hediyelik eşya dükkanları, fotoğraf makinesi pili, kitap, harita alabileceğiniz dükkanlar ve tuvalet bulunmaktadır. Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı yöreye adını veren irili ufaklı şelalelerin bulunması maki formasyonlarının güzel örneklerini içermesi, flora, fauna ve özellikle nilüferli gölüyle olağanüstü bir peyzaj güzelliği sergilemektedir. Kızılçam, Doğu Çınarı, Defne, Yabani Zeytin, Sakız ağacı, Alıç Zakkum başlıca bitki örtüsünü oluşturur. Boz ördek, Yeşilbaş Ördek, Sakarmeke, Saz Tavuğu, Karabatak, İspinoz, Su Çulluğu, Domuz, Tilki, Tavşan, Sansar yörede yaşayan başlıca yaban hayvanlarıdır.

10-   Karagöz Sahili / Kumluca

Kumluca İlçesinin Mavikent Mahallesine bağlı bir yerleşim yeridir. Karaöz Sahili bir koy    olup hem sağında hem de solunda yer alan tabiat harikası birçok koya ev sahipliği yapan merkez durumundadır. Karaöz sahilin sağ tarafında yer alan Papaz İskelesi yöredeki önemli piknik alanlarından biridir. Kumluca İlçe merkezine 20 km, Adrasan'a ise 10 km uzaklıktadır. Sahilde pansiyon, apart otel, bungalov ve çadır kamp yerleri vardır. Temiz ve güzel bir denize sahip turizm açısından Karaöz yeni yeni tanınmaya başlamıştır. Karaöz Sahili dünyanın en iyi 10 yürüyüş rotasından biri olan "Likya Yolu" güzergahı üzerinde yer alır. Likya Yürüyüş Yolunun Pafta 20: Mavikent - Gagai - Karaöz, Pafta 21: Karaöz-Adrasan, Pafta 22: Gelidonya Feneri - Melanippe paftaları bu bölgededir. Batıdan Mavikent sahilinden gelen yol Karaözü geçince orman yolu olur Korsan Koyu (Melanippe Antik Kenti) ve sonrasında patika olarak Taşlık Burnu Gelidonya Fenerine uzanır. Burundan dönerek patika yol olarak Adrasa'na ulaşır.

11-   Korsan Koyu

Korsan Koyu Antalya Kumluca İlçesi Mavikent Mahallesi Karaöz Mevki ile Gelidonya Feneri arasında yer alır. Korsan Koyu Karaöz Sahiline yaklaşık 3 km uzaklıktadır ve koya buradan sonra stablize toprak orman yolundan gidilmektedir. Google haritalarda bu bölgede birden fazla Korsan Koyu işaretlidir. Yanlış yöne gitmemek için Karaöz Sahile indiğinizde yüzünüz denize dönükken sol taraftan Gelidonya Feneri'nin bulunduğu Taşlık Burnu yönüne toprak yoldan devam edeceksiniz. Korsan Koyu son yıllarda kamp atanlar arasında çok popüler olmuştur. Koy günübirlik tatilcilerinde ilgi gösterdiği bir yerdir. Korsan Koyu kamp kuran gençlerin gözdesi olmuştur.
Denizle kucaklaşan orman ve çevrenin doğal güzelliği buraya gelen insanları etkilemektedir. Korsan Koyunun iç taraflarında tuvalet ve duş bulunmaktadır. Koyun Karaöz yönüne bakan tarafında çadırların önünde kurulan dev salıncaklarda müzik eşliğinde manzara seyrederek sallanmak buranın ritüellerinden olmuştur. Korsan Koyu yazın hafta içi ve hafta sonu aşırı kalabalıktır. 

12-   Doyran Göleti

Antalya’nın Konyaaltı ilçesine bağlı Akdamlar mevkiinde bulunan Doyran Göleti eşsiz güzelliği ile son zamanlarda doğa severler için bir kaçış rotası olmuştur. Hem merkeze yakınlığı hem sakin ve huzurlu görüntüsü sebebi ile Antalyalılar tarafından oldukça popülerdir. Doyran göletinde bir çok aktivite imkanı da vardır ancak şunu bilmelisiniz ki gölün çevresin bir işletme yoktur. Bu nedenle göle giderken hazırlıklı olmalı ve ihtiyacınız olan her şeyi yanınızda kendiniz götürmelisiniz. Kolay ulaşılabilir olması sebebi ile Doyran Göleti ailecek gezilecek yerlerin başında geliyor. Hafta sonu aileniz ile gelip gölün kenarında piknik yapabilirsiniz, mangal yakabilir ve yine çayınızı demleyip ağaç altı gölgeliklerde gölün güzel manzarasını seyredebilirsiniz.

13-   Uçansu Şelalesi

Uçansu Şelaleleri Aşağı Uçansu Şelalesi ve Yukarı Uçansu Şelalesi olmak üzere 2 ayrı şelaleden oluşur. İkisi de farklı irtifadadır ve yükseklikleri farklıdır. Üst şelalenin yukarı döküldüğü bölümünde ise Kral Havuzu bulunur. Uçansu Şelaleleri denizden 400 metre yüksekliktedir. Havutlu ve Bal Derelerinin birleşmesi ile oluşan Uçandere şelaleleri oluşturur. Gebiz Beldesi Akçapınar Köyünden araçla Aşağı Uçansu Şelalesine gidilir. Bu yol orman yoludur ve yer yer bozuktur. Akçapınar Köyüne gelmeden başlayan tabelalar köyden sonra kayboluyor. Köyden sonra ilk şelaleye ulaşmak için yol ayırımlarında daha aktif görülen yollar tercih edilerek, birazda şansa şelaleye ulaşmak mümkün. Şelalenin yanındaki tesis yanınca yoldaki tabelaların zamanla kaybolduğu yöre insanları tarafından belirtilmiştir. Uçansu Şelaleleri Jeep Safarilerin tur düzenlediği bir noktadır.

14-   Koru Plajı Doğal Havuzlar

Gazipaşa ilçesinin Koru Plajının doğu kesiminde yer alan Doğal Havuzlar kayalıkları halk arasında “yalı taşı” olarak adlandırılır. Hafta içi daha sakin olan doğal havuzlar hafta sonları yöre halkı ve ziyaretçiler tarafından piknik ve plaj olarak kullanılmaktadır. Gazipaşa (Antalya - Mersin Karayolu üstü) heykelli göbekten yaklaşık 6 km uzaklıktadır. Uğur Mumcu Caddesinden sahile inerken sol tarafa (Selinus tabelasından) Fidanlık Caddesine sapmak ve dümdüz devam etmek gerekiyor. Yolun sonunda sağa sahile döndüğünüz zaman Doğal Havuzlarla karşılaşırsınız. Koru Plajı caretta caretta türü deniz kaplumbağalarının yumurtalarını bıraktığı Akdeniz sahilinindeki 17 merkezden birisidir. Bu plajın kendi kendini filtre eden tek deniz olma özelliğine sahip olduğu söylenmektedir. Bu plaja yüzmeye giderken beraber yüzeceğiniz balıklar ve diğer deniz canlıları ile doğal su altı güzelliklerini izlemek için deniz gözlüğünüzü unutmayınız.

15-   Ekşili Göleti

Ekşili Göleti Antalya ilinin Kepez ilçesi sınırları içinde yer alır. Bazı kaynaklarda da Döşemealtı diye geçmektedir. Ekşili köyünde yer alan gölet, sakinliği, yemyeşil ormanlarla çevrili doğal güzelliği ile görenleri etkileyen doğal bir güzelliktir. Antalya merkeze çok yakın olmasa da Ekşili Göleti doğa ve kamp severlerin mutlaka görmek isteyeceği yerlerin başında geliyor. Tamamen doğal yapısı, sık orman sebebi ile yeşilin her tonunu barındıran Ekşili göletinin suyu da büyüleyici bir yapıya sahiptir. Piknik yapmayı sevenlerinde mutlaka görmesi gereken bir yer burası. Ailecek gelip sakince piknik, mangal ve tatlı suyunda yüzme keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz.

16-   Geyikbayırı Şelalesi

Geyikbayırı Şelalesi Antalya ilinin Konyaaltı ilçesine bağlı Geyikbayırı köyünde yer almaktadır. Halk arasında “Geyikbayırı Su Kenarı” olarak da bilinmektedir. Gizli kalmış bir bölge olan Geyikbayırı Şelalesi, Likya yolu başlangıç noktasından girilerek içeri doğru araçla çakıl yoldan kısa bir sürüş ile ulaşılmaktadır. Geyikbayırı suyunda kamp, piknik ve mangal, yüzme, balık tutma gibi aktiviteler yapılabilmektedir. Ailecek hafta sonunu Antalya’nın sıcağından kaçarak Geyikbayırı Şelalesinde geçirebilirsiniz. Gün boyu gölge olan yer, temiz havası ve gizli kalmış güzelliği ile görenleri etkilemektedir.

17-   Beldibi Gizli Koy

Antalya Beldibi Gizli Koyu, Konyaaltı ilçesine bağlıdır. Kemer ilçesine de yakın olan koy Beldibi beldesinde yer almaktadır. Halk arasında gizli koy olarak bilinse de Harita Çöplük Koyu olarak geçmektedir. Koy adını gizli saklı kalmış olmasında almaktadır. Antalya -Kemer yolu üzerinde yer alan koyun girişi de adı gibi gizlidir.

Hafif patika çakıl karışık bir yoldan aşağıya bir iniş gerçekleştirmek gerekiyor Gizli Koya giderken, ancak muhteşem manzarası ve Maldivleri andıran suyu ile çekilen bütün zorluklara değdiğini de söyleyebiliriz. Çöplük Koyu (Gizli Koy) Antalya’da yüzülecek özel yerlerden birisidir. Suyun sıcaklığı Antalya genelinde ki denizlere göre biraz daha serindir, berraktır ve mavinin birçok tonunu içinde barındırmaktadır.

18-   Karadere Göleti

Devlet Su İşleri Karadere Göleti Barajı, Antalya ilinin Konyaaltı ilçesinde yer almaktadır. Konyaaltı denilince hemen merkezde zannedilmesin, Antalya merkez ile Karadere Göleti arası 46 km, Konyaaltı sahili ile Karadere Göleti Barajı arası 41 km’dir. Yolun büyük bir bölümü virajlı köy yolu olduğu içinde her iki yerden de gölete yol özel araçla bir saat kadar sürmektedir. Karadere Göleti yüksek bir kesimde bol temiz hava ve yemyeşil ormanlar ile çevrilidir. Gölün kendine has bir suyu ve berraklığı vardır. Manzara etkileyici ve sakindir. Ailecek Karadere Göleti gezisi yapabilir, göl kenarında piknik yapabilir, serin suyunda yüzebilirsiniz.

19-  Ahmetler Kanyonu

Antalya ili Manavgat ilçesi sınırları içerisinde kalan Ahmetler Kanyonu; sırtını Toros dağlarına dayamış denizden yüksekliği 650-700 metreyi bulan etrafı dik yamaçlar sarp kayalıklarla çevrili içerisinde şelaleler, düdenler, dereler, dar kaya dehlizleri ve mağaralar bulunan yaklaşık 12km.lik bir alan içerisinde yer almaktadır. Antalya ilinin Akseki ilçesinden başlayarak Manavgat ilçesine kadar devam eden Karpuz Çay’ının bir kolu olan Ahmetler Su’yu Ahmetler kanyonunun içinde akar. Akseki ilçesinin Murtiçi mevkiinden başlayarak, Ahmetler köyünün güney kısmında sonlanan 12.kmlik kanyonun giriş kısmındaki 5.kmlik bölüm dar patika ve toprak yollardan oluşurken, dik yamaçlar, şelaleler, inişli çıkışlı yükseltiler ve uzun suyollarının bulunduğu kısım yaklaşık 7.km.dir. İçinde yer alan mağaralar arasında köy yerleşim alanının altında kalan “İnaltı Mağarası” önem taşır.

20-   Kocaçay Şelalesi

Kocaçay Şelalesi bir diğer adı ile Ekşili Şelalesi olarak da bilinmektedir. Ekşili köyünün sınırları içerisinde yer alan şelale, Hatipler Göleti ile Ekşili Göleti arasında kalıyor. Hatipler göletinden çıkan kaynak suyu Kocaçay Şelalesinden geçerek Ekişili göletine ulaşmaktadır. Şelalenin büyüleyici bir görüntüsü vardır. Sık ormanın içinde gizli kalmış bir doğa harikası olan Kocaçay Şelalesi, bulunduğu alanda doğal bir havuz oluşturmaktadır. Akan suyun yatağında yeşil bir havuz görüntüsü vardır ve etrafında genişçe bir oturma, piknik ve kamp yapmak için düzlük bulunmaktadır.