SANAT şehri Antalya, her ay farklı konuklar ve konularla bilimsel ve sosyal becerileri destekleyen atölyelerde buluşmaya devam ediyor. Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi, ‘Sürdürülebilir ve yaşanabilir bir Antalya için’ çalışmayı sürdürüyor. Çocuklara ve yetişkinlere yönelik söyleşi ve atölyelerin olduğu faydalı bir hafta katılımcılarını bekliyor. Sürdürülebilir ve yaşanabilir bir Antalya hedefiyle çalışmalarını sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi, vizyon geliştiren projelerine yenilerini ekliyor. Karaalioğlu Parkı içerisinde yer alan merkezde, 16 Kasım Perşembe günü saat 15.00’de ‘Kompost Öğreniyorum Atölyesi’ etkinliği, eğitmen eşliğinde gerçekleştirilecek.
KOMPOST NEDİR, NE İŞE YARAR?
Siyah altın ya da doğal gübre olarak da adlandırılan kompost, hayvansal ve bitkisel atıkların çürütülmesi ya da öğütülmesi sonucunda elde ediliyor. Kompost, doğrudan gübre yerine geçmiyor. Ancak kompostun içeriğinde toprağa verim kazandıran besin maddeleri bulunduğu için toprağın yapısal düzenini ve pH dengesini korumaya katkısı çok büyük. Komposta belirli eklemeler yapıldığında da oldukça kaliteli bir gübre elde etmek mümkün oluyor.
Kompost gübre, doğal atıkların geri dönüştürülebilmesi ve toprağın yeniden zenginleştirilebilmesi açısından oldukça etkili bir araç. Çünkü kompostlama sayesinde normal şartlarda çöpe giden atıklar, toprağın nemli ve oksijenli ortamı içinde çözünerek organik gübre formunu kazanıyor. Böylece en verimsiz topraklar bile nefes alıp canlanabiliyor.
HERKES İÇİN ETKİNLİK VAKTİ
Her gün farklı atölyede gerçekleştirdiği koreografi etkinlikler ile çocuklara, genç ve yetişkin bireylere de kazanım sağlayan merkeze tüm vatandaşlar ücretsiz bir şekilde katılabilir. Detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, www.antalya.bel.tr ve sosyal medya hesaplarını takip ederek günlük ve haftalık atölye çalışmalarına erişebilir. HABER/BUSE ER