ANTALYA'DA barınma sorununa dikkat çeken iki farklı platform; Kiracılar Dayanışması Platformu ve Kızılarık Barınma Platformu bir araya gelerek Attalos Heykeli önünde toplandı. Barınma sorununu farklı şekilde yaşasalar kişiler kendilerini aynı eylemde ifade ettiler.

‘İŞGALCİ DEĞİL, HAK SAHİBİYİZ’

Kızılarık Barınma Platformu adına açıklama yapan avukat Engin Akbaba “Muratpaşa ilçesinde bulunan Kızılarık Mahallesi halkı yüzyıldır yaşadığı mahalleden atılmak isteniyor. Uzun yıllar süren davalar sonucunda, mahallelinin 1947 yılında noter satış senedi ile satın almış olduğu arazilerin mahkemeler tarafından Sadrazam Kuyucu Muratpaşa Abdüsselam Vakfı’na ait olduğuna kararı verilince vakıf mahalleliye boşaltma tebligatı göndermeye başladı. Biz İşgalci değil, hak sahibiyiz” dedi.

Eylem 2123

‘BARINMAK HAKTIR’

7 Ekim’den beri mücadele içinde olduklarını ifade eden Akbaba, “Bizim Antalya’da binlerce dönüm üzerinde on binlerce kişiye uygulanan 4706 sayılı yasanın Kızılarık Mahallesine de uygulanmasını talep etmekten başka bir isteğimiz mevcut değildir. 4706 sayılı yasanın herkese eşit, adil ve devletimizin hukuk devleti olduğunu hissettiren bir şekilde uygulanması yeterlidir. Biz kimseden lütuf istemiyoruz. Hakkımız olanı istiyoruz. Barınma hakkımızı sonu kadar savunma ve mücadelemizi sürdürme kararlılığına sahibiz” ifadelerini kullandı.

‘BARINMA SORUNU GİTTİKÇE ARTIYOR’

Kiracılar Dayanışması Platformu adına ise Cengiz Kul konuştu. Yaşanan fahiş kira artışına dikkat çeken Kul,  “Bizler halk olarak her gün çile yaşıyoruz. Emekli, engelli asgarî ücretli ve memurların aldığı maaşlar kiralara yetmediği gibi bir de ek iş arar olduk. Geleceğimiz için endişe duyar olduk. Yürüyüş yaptık görmediniz, basın açıklamaları yaptık duymadınız. TBMM'ye 36 maddelik çözüm ile geldik umursamadınız. Biz yine meydanlardayız. Hakkımız olan barınma hakkını alana kadar meydanlarda olmaya devam edeceğiz. Toplumun kanayan yarası olan barınma sorunu gün geçtikçe daha da artmakta. Herkesin evinde gergin bekleyişler devam ediyor. Halk çıkmaz içinde, bir taraftan rantçılar diğer taraftan açgözlü ve fırsatçılar psikolojik baskı uyguluyor” dedi.

‘ZAMLARA YETİŞEMİYORUZ’

Ev sahibi ve kiracılar olarak karşı karşıya gelmek istemediklerini söyleyen Kul, “Beslenme, sağlık, eğitim, market, petrol derken zamlara hiçbir şekilde yetişemiyoruz. Bırakın pazarı, marketin yolunu unutmuş durumdayız. Sağlıkta, eğitimde aldığı maaşı yetiremeyen memur, emekli amcam teyzem boynu bükük bir çare çıkar yol ararken kaderine terkedilmiş durumda. Asgarî ücretli gece gündüz çalışıyor ömründen ömür canından can gidiyor ki evlatları için ama yetiremiyor” diye konuştu.

Muhabir: ÇİĞDEM KORKAN/ÖZEL HABER