YEREL GÜNDEM

Antalya'da Uluslararası Meze Festivali başlıyor

Antalya'da bu yıl 6'ncısı düzenlenen Uluslararası Meze Festivali'nde 15 il ve Rusya'dan gelen bir restoran, birbirinden farklı lezzetlerdeki mezelerini davetlilere sunacak. Akra Antalya Genel Müdürü Gökhan Polat, "Türkiye'nin farklı yerlerindeki bu 16 restoranı kendiniz gezmek ve o mezeleri tatmak isteseniz 2 bin kilometre yol gitmeniz lazım ancak biz hepsini 1 günde size sunuyoruz" dedi

Akra Antalya tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Uluslararası Meze Festivali bugün kapılarını açıyor. Akra Antalya'nın meze festivali için özel olarak düzenlediği bahçesinde konuklara masalar hazırlandı. 16 farklı stantta Antalya, Bodrum, Fethiye, Gaziantep, Adana, Hatay, Çanakkale, Balıkesir, Ankara, İzmir, İstanbul, Rusya'dan gelen restoranlar konuklara farklı lezzetlerdeki mezelerini ikram edecek. Festival açılışı öncesinde davetlilere meze ikramında bulunuldu.

'BİLET SATIŞI ODAKLI FESTİVAL YAPMIYORUZ'

Akra Antalya Genel Müdürü Gökhan Polat, festivalin biletlerinin günler öncesinden tükendiğini söyledi. İlginin yoğun olmasından çok memnun olduklarını kaydeden Polat, "Biletler günler öncesinden tükendi ama biz bilet satışı odaklı bir festival yapmıyoruz. Bizim esas amacımız konfor ve konuklarımızın farklı lezzetleri tadarken keyif almaları. 500 kişiyi ağırlayacağız" dedi. Festivale katılan ünlü restoranların sunduğu lezzetlerin çok beğenildiğini ve geçen yıl bir önceki yıla göre ilginin de arttığını belirten Polat, restoranların burada birbirleriyle iyi iletişim içinde olduğunu söyledi.

'2 BİN KİLOMETRE YOL GİTMENİZ LAZIM'

Restoranların sunduğu lezzetli mezelerin tariflerini birbirleriyle paylaştığını da kaydeden Akra Antalya Genel Müdürü Gökhan Polat, "Türkiye'nin farklı yerlerindeki bu 16 restoranı kendiniz gezmek ve o mezeleri tatmak isteseniz 2 bin kilometre yol gitmeniz lazım. Ancak biz hepsini 1 günde size sunuyoruz. Bu mekanların şefleri birbirlerini tanıyor. Farklı lezzetleri bir araya getirip yeni tatlar da deniyorlar. Hepsi birbirine tüm tarifleri anlatıyor. Bir sır saklama olmuyor. Buraya gelen insanlar bu kültürün gelişmesi için çaba gösteren insanlar" diye konuştu.

Festival 26 Ekim Cumartesi akşamı kapılarını açacak ve 1 gün boyunca birbirinden lezzetli mezeleri 500 kişiye sunacak.