CHP Antalya İl Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından, Attalos Heykeli önünde düzenlediği basın açıklamasında, iktidarın hukuksuz eylemlerine karşı güçlü bir direniş mesajı verdi.
Yoğun katılımın olduğu açıklamada, CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, iktidarın hukuksuz eylemlerine karşı halkı ve siyasi partileri birlikte direnişe çağırarak, “Türkiye bugün açık bir darbe ile karşı karşıya” dedi.
Açıklamasında, Ekrem İmamoğlu’na yönelik yapılan hukuksuz eylemleri bir darbe girişimi olarak nitelendiren Kamacı, “Türkiye bugün açık bir darbe ile karşı karşıyadır. Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptaliyle başlatılan kumpas, şimdi gözaltına alınmasıyla bir darbeye dönüşmüştür. Bu, sadece bir belediye başkanına yapılan bir saldırı değil, bizzat halkın iradesine ve demokrasinin son kırıntılarına yönelmiş bir darbe girişimidir” diye konuştu.
‘AKP DEMOKRASİYE DARBE YAPIYOR’
AKP’nin 2002’deki iktidar vaatlerini hatırlatan Kamacı şu ifadelere yer verdi; “AKP, 2002’de ‘özgürlük’, ‘adalet’, ‘hukukun üstünlüğü’ gibi söylemlerle iktidara geldi. Ancak bugün geldiğimiz noktada: Hukuk bir silaha dönüştürülmüş, muhalifleri tasfiye etmenin aracı haline getirilmiştir. Meclis etkisizleştirilmiş, tek adam rejimi her şeyi belirleyen mutlak güç haline getirilmiştir. Medya tamamen susturulmuş, yandaş gazeteciler dışında hiçbir ses çıkaramaz hale getirilmiştir. Seçimle alamadıkları belediyeleri ya kayyım atayarak ya da yargı kumpaslarıyla gasp etmeye çalışmaktadırlar! Bunların demokrasiyle, hukukla, halkın iradesiyle zerre kadar ilgisi yoktur. AKP, Türkiye’yi tam anlamıyla bir çete devletine çevirmiştir. Bu iktidar, yıllar içinde devleti sistemli bir şekilde çürütmüştür. 2004’te hukuk devleti dediler, sonra yargıyı ele geçirip talimatla çalışan bir sistem kurdular. 2010 Anayasa değişikliğiyle yargıyı kontrol altına aldılar, bağımsızlığı ortadan kaldırdılar. 2017’de Başkanlık Sistemi adı altında tek adam rejimini kurarak demokrasiyi tamamen askıya aldılar. Sonuç ne oldu? Bugün mahkemelerden adalet çıkmaz hale geldi, devlet kurumları çürüdü, Türkiye bir mafya düzenine dönüştü.”
‘BU ÜLKE BİR OTORİTERLİĞE TESLİM OLMAYACAK’
İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının, AKP’nin seçimle iktidarı kaybetme korkusunun bir sonucu olduğunu savunan Kamacı, “Bugün Ekrem İmamoğlu’na yapılan darbe girişimi, AKP’nin seçimle iktidarı kaybedeceğini anladığının ilanıdır. Seçimi kazanamayacaklarını bildikleri için, halka rağmen, sandığa rağmen, seçilmişlere kumpas kurarak ülkeyi yönetmeye çalışıyorlar. Bu bir kırılma noktasıdır! 12 Mart 1971, 12 Eylül 1980 darbeleri nasıl halkın iradesini gasp ettiyse, bugün yapılan da aynı zihniyetin, yeni bir yöntemle sahneye çıkmasıdır” diye konuştu.
Polis devleti uygulamalarını ve hukuksuz kararlarla muhalif liderleri hedef almayı, açık bir darbe süreci olarak değerlendiren Kamacı, “Polis devleti uygulamalarıyla halkın sesini kesmek, Muhalif liderleri hukuksuz kararlarla hapse atmak, Yargıyı sopa gibi kullanıp seçilmişleri görevden almak, Devleti kendi mafyavari düzenlerine alet etmek, işte tüm bunlar, açık bir darbe sürecinin ta kendisidir. Ama buradan ilan ediyoruz. Bu ülke bir otoriterliğe teslim olmayacak! Halk, iradesine yapılan bu saldırıyı sineye çekmeyecek! Ekrem İmamoğlu yalnız değildir! Bu millet, sandığa atılan her oyu, hukuksuzlukla gasp edenlere, en sert şekilde cevabını verecektir” dedi.
KAMACI: KAZANAN HALKIN İRADESİ OLACAK
Açıklamanın sonunda Kamacı şunları söyledi: “Bu saatten sonra mesele bir belediye başkanının gözaltına alınması değil, Türkiye’nin tamamen bir diktatörlüğe dönüşüp dönüşmeyeceğidir. Ya halkın iradesi kazanacak, ya da ülke bir polis devleti olarak karanlığa sürüklenecek! Ya adalet galip gelecek, ya da Türkiye bir mafya düzeni altında boğulacak. Bu mücadelenin sonunda, kazanan halkın iradesi olacak.”
Antalya İl Başkanlığı'nın yaptığı basın açıklaması, Attalos Heykeli önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar süren yürüyüşle sona erdi.