Serhat Kunar'ın eşi Nesrin Kunar'ın organizasyonuyla bir otelde gerçekleşen anma programına Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, bazı siyasi partilerin temsilcileri, gazeteciler, Kunar'ın yakın çalışma arkadaşları, turizm rehberleri, dostları, ailesi, akrabaları katıldı.
Anma programının sunumunu üstlenen Figen Bahtoğlu, "Serhat Kunar, gerek rehberlik yaptığı dönemde, gerekse tercümanlık hayatında kelimeleri sadece diller arasında çevirmekle kalmadı, aynı zamanda kültürler arasında anlayış ve bağlantılar kurmada da ustaydı. Dünya ülkeleri arasında köprüler kurardı, insanları tıpkı bugün olduğu gibi hep bir araya getirirdi" dedi. Bahtoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;
"Serhat Kunar'ın Türk kültürüne derin sevgisi ve bağlılığı vardı. Türklüğü gerçek anlamda araştıran, geçmişimizi gelecek nesillere aktarmaktan vazgeçmeyen bir inanca sahipti. Göktürkler Tarih Araştırma Platformundaki çalışmaları yeni nesli geçmişimizin gerçekleriyle buluşturmayı amaç edinmişti. Bizlere Türklüğün zenginliğini ve çeşitliliğini her fırsatta anlatır, aktarırdı. Türk kültürünün derinliklerini araştırmayı hep canlı tutmaya çalıştı. Mustafa Kemal Atatürk ise Kunar'ın tarifsiz sevgilerinden biriydi. Atatürk'ü anlatmayı da bir gün olsun bırakmadı."
KUNAR'A ÖVGÜLER YAĞDI
Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal'da Kunar ile olan dostluğunu anlatırken kişiliğine, çalışkanlığına, turizme katkılarına, mesleki başarılarına övgüler yağdırdı. Serhat Kunar'ın yakın dostlarından gazeteci Cengiz Savaşeri, Hüseyin Yiğit, Ferhat Altınörs, Salih Ayaz, Müjgan Cingöz'de birlikte yaşadıkları anıları paylaştı. Anma etkinliğinde Kunar'ın sevdiği şiirler okundu. Kunar'ın Orta Asya Türk Cumhuriyetlerindeki belgesel çekimlerini ve derneklerdeki faaliyetlerini konu alan slayt gösterisi de ilgiyle izlendi.
SERHAT KUNAR KİMDİR?
1978-1983 yılları arasında FHN'de ve Essen Historische Enstitütüsü'nde tarih eğitimi almış olan Serhat Kunar, 1987-89 yılları arasında Anadolu ve özellikle Likya tarihsel yüzey araştırmalarında Alman Prof. E.Turyznski'nin yardımcılığını, Antalya Rehberler Derneği'nin kurucu başkanlığını yaptı. Kunar, Antalya ve yakın çevresi, Myra, Side, Noel Baba ve Demre, Likya, Pisida, Pamfilya, Perge, Side, Aspendos ve Türkiye Tarihi ve arkeolojik kentlerini anlatan kitaplar yazdı, eserleri 12 dile çevrildi. 1997 yılında 'Tanrı Dağları'ndan Anadolu ya İpekyolunda Devran' belgeselini çeken ilk Türk grubunun danışmanı ve başkanlığını yaptı. Belgesel uluslararası film festivallerinde ve televizyonlarda gösterildi. TURÇEF Yeminli Çevirmenlik Federasyonu'nun kurucusu ve onursal başkanıydı. Kunar, Uluslararası Interofis Yabancı dil Danışmanlık Firması'nın da kurucusu.