1-      Gömbe Yaylası

Gömbe yaylası, Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı yazlık bir beldedir. Yaz aylarında oldukça serin olan Gömbe yaylası, şehrin keşmekeşinden ve Antalya'nın sıcağından kurtulmak isteyenler için en güzel seçeneklerden biri…

2-  Ördübek Yaylası

Çok fazla yerleşim bulunmadığından, doğal güzelliklerini bugüne kadar koruyabilen Ördübek Yaylası, asırlık sedir ağaçlarının yanı sıra karaçam ve ardıç ağaçlarının çevrelediği, çok geniş bir alana yayılıyor. Yaylanın yakınlarında bulunan Arykanda Antik Kenti, Avlan Gölü, Çığlıkkara Tabiatı Koruma Alanı, bölgeyi ziyaretinizde keşfedebileceğiniz öncelikli rotalar olarak öne çıkıyor.

3- Söbüce Yaylası

İki tepenin arasındaki geniş düzlükten oluşan Söbüce Yaylası, kapladığı 4000 dönümlük alan ile Yörükler’in, Anamas Yaylası’ndan sonra en çok tercih ettiği yaylalar arasında.

4- Beydağı Yaylası

 Antalya sahillerine yaz mevsimi gelince bunaltıcı sıcaklar da kendini iyiden iyiye hissettirmeye başlar. Kavurucu sıcaklar yayla ve Yörük geleneğini yaşatan Antalyalıların, Beydağları’nda bulunan Beydağı yaylasına yola düşme vaktinin de habercisidir. Bol su kaynakları ve bozulmamış doğal yapısıyla bölge halkına nefes aldıran yayla, Yörük geleneklerini yarınlara aktaran şenliklerle renklenir.   

5-    Söğütcuması Yaylası

Gerçek nüfusu 300 olan Kuzca Mahallesi, yaz aylarında tatilcilerle birlikte yaklaşık 3 bin nüfuslu oluyor.Söğüt Cuması Yaylası, bin 450 rakımıyla, sedir ağaçlarının etrafında bulunuyor. Yayla, Kumluca ilçe sınırları içerisinde olmasına rağmen, Kemer, Antalya il merkezi, Aksu, Serik, Manavgat ve Isparta halkı tarafından da tercih ediliyor. 

6-  Feslikan ( Fesleğen-Üç köy )Yaylası

Yaklaşık 2000 metre yüksekliğiyle, zindelik ve ferahlık veren tertemiz dağ havasını doyasıya soluyabileceğiniz yayla, yemyeşil bitki örtüsü ve geniş ormanlık alanlarıyla dikkat çekiyor. Feslikan Yaylası, Antalya ve çevresinin en bilinen yaylalarından biri. Konyaaltı ilçe sınırlarında, kent merkezine 44 km. uzaklıkta…

7-    Salamut Yaylası

Salamut Yaylası, birçok bitki ve hayvanın yaşam alanı olan zengin ekosistemi ile yörenin en güzel ve en önemli yaylalarından biri olma özelliğine sahip. Ayrıca yörenin atmosferine uygun çardakları ve Türkmen obalarına ait kalıntılarla da dikkat çekiyor. Eski insanların yaşantılarının izlerini, burada yakından inceleyebilirsiniz.

8-  Dereköy ( Türbelinas ) Yaylası

Dereköy yaylası Alanya’nın 30-35 km. kuzeyinde yer almaktadır, Torosları kaplayan çam ağaçları arasında uzanan keskin virajlı bir yolla ulaşılan yazlık bir şehirdir. Hurşitler Mahallesi adıyla Karamanoğulları zamanında Mahmutseydi Köyüne ait olduğu bilinmektedir. Dereköyünün etrafı Toros dağlarıyla çevrili, dağların eteklerinde küçük küçük yerleşim birimlerinden oluşmuştur. Tam ortasında Kargı Çayının çıktığı yer olarak bilinen Deregözünde muhteşem alabalık yetiştirilmektedir. Aynı zamanda köyün üzümü, inciri, pekmezi, pestili çok meşhurdur ve yazın nüfusu çok artmaktadır.

9-   Gökbel Yaylası

  Elektrik, içme suyu gibi temel ihtiyaçların sorunsuzca karşılandığı Gökbel Yaylası’nda, keyifli ve konforlu bir konaklama deneyimi yaşanıyor. Bununla beraber Yaz aylarında serin, tertemiz havası ve doğal güzellikleri ile ziyaretçilerine doyumsuz günler yaşatan yayla, her yıl 2 gün süren geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri Festivali'nde de ev sahipliği yapıyor. 

Kaynak: Haber Merkezi