1. Kleopatra Plajı
Antalya'nın Alanya ilçesinde bulunan Kleopatra Plajı her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Bu plaj ise ismini ünlü Mısır Kraliçesi Kleopatra'dan almıştır. Bilinen kaynaklara göre o dönemin generali Alanya ve çevresini Kleopatra'ya hediye etmiştir. Söylenen bilgilere göre Kleopatra sefere çıktığında Alanya'ya uğrayarak denize girermiş.
2. Kaputaş Plajı
Denizin göz alıcı rengiyle sadece Türkiye’nin değil dünyadaki en güzel plajlar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Büyüleyici turkuaz mavisi, altın sarısı kumsalı ile Kaputaş gerçekten eşsiz bir plaj. Kaş’a gelen misafirlerimizin çoğu ilk görüşte Kaputaş’a aşık oluyor ve her sezonda Kaş’ı ve sunduğu onlarca güzelliği tekrar görmeye geliyor.
3. Phaselis Koyu
Phaselis yolu Antalya‘dan geçen herkesin mutlaka görmesi gereken eşsiz bir keşif rotası. Antik kenti, mağaraları, koylarıyla Akdeniz’in saklı cennetlerinden. Zamanda yolculuk hissi yaşatan antik kent, eşsiz koyu ve doğası ile ön plana çıkıyor. Doğa ve tarihin iç içe geçtiği Phaselis Antik Kenti, sakin ve huzurlu bir cennet olarak bilinmekte. Rodoslular tarafından kurulan eşsiz kentin tarihi MÖ. 7. yüzyıla kadar dayanıyor.
4. Olimpos Plajı
Olimpos Plajı da deniz turizminin en yoğun yapıldığı bölgelerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Antalya ilinin Kumluca ilçesinde bulunan Olimpos plajı, Yazır Köyü mevkiinde yer alıyor. Bölge doğal güzellikleri, antik şehir kalıntıları ve temizliği ile öne çıkan plajı oldukça önemli. Plaja Likya yolundan yürüyerek ulaşılıyor. Bölge ayrıca Caretta Carettalar’ın da yumurtlama bölgelerinden biri.
5. Damlataş Plajı
Damlataş Plajı, aynı adı paylaştığı Damlataş Mağarası’nın önünde, Alanya Kalesi’nin eteklerinde yer almakta. Alanya plajları, ince ve temiz kumu ile göz alıcı bir güzelliğe sahip. Bu plajların arkasında turizme hizmet veren birçok oteller bulunuyor. Kumsal oldukça geniş.
6. Adrasan Plajı
Türkiye’nin en güzel tatil bölgelerinden biri olan Adrasan son dönemlerde dikkat çekiyor. Sadece deniziyle değil, tarihi ve doğasıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Adrasan’ın çevresi çam ağaçlarıyla kaplı. Durum böyle olunca ormanların güzelliği göze çarparken ayrıca Antalya’nın en çok turist çeken kasabalarından biri haline gelmiştir. Diğer adı Çavuşköy olan bu bölgenin kumsalı da meşhurdur. Koy uzunluğu 2 km olan Adrasan, Antalya merkeze 95 km uzaklıkta. 1996 yılında belde olan Adrasan’a en yakın ilçe konumunda olan Kemer üzerinden ulaşılabilir.
7. Beldibi Plajı
Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Göynük beldesi sahilinde yer alan Beldibi Plajı, il merkezine 28 kilometre uzaklıkta. Plaja ulaşımlar, il merkezinden özel araçla sahil yolunun batı yönünü takip ederek, taksi veya Kemer dolmuşlarıyla gerçekleştirilmekte.
Mavi bayraklı olan Beldibi Plajı, oldukça temiz bir yapıya sahip. Sahilinin kum olmasının yanı sıra denize girişlerde çakıl taşları da yer alıyor. Bundan dolayı deniz ayakkabısı giyilmesi tavsiye edilen plajın sahil uzunluğu ortalama 300 metre.
8. İnciraltı Halk Plajı
Lara Plajı’nın yanındaki falezlerden denize girebildiğiniz, Belediye’nin işletmesindeki halk plajı. Halk plajı olmasına rağmen merkezde kafa dinlenebilecek nadir yerlerden. Plaj Mavi Bayraklı Plaj Listesi’nde bulunuyor.
9. Kekova
Batık Şehir denilen, Demre’ye bağlı bu kayalık adacığın altında, Dolkisthe Antik Kenti’nden kalma, Antik Çağ’da yaşanan depremler sonrasında su altında kalmış tarihi kalıntılar var ve bu kalıntılar arasında yüzebiliyorsunuz desek! Elbette tarihi kalıntıların tam göbeğinde yüzemeseniz de Kekova’nın hemen karşısındaki Kaleköy’ün deniz kıyısına teknelerle yanaşıp, denize girebiliyorsunuz.
10. Konyaaltı Halk Plajı
Yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Konyaaltı Halk Plajı, Antalya şehir merkezine 5 kilometre uzaklıkta Konyaaltı ilçesi sınırları içerisinde yer almakta. 7 kilometrelik uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun plajları arasında bulunan Konyaaltı Halk Plajı, mavi bayrak statüsüne sahip olduğu için oldukça temiz ve bakımlı durumda. Girişinden 3 metreye kadar sığ olan deniz, biraz ilerledikten sonra bir anda derinleşmeye başlıyor.