GÜNDEM

ATB’de gündem: Sürdürülebilir gıda

Antalya Ticaret Borsası ve Antalya Tarım Konseyi iş birliğinde 16 Ekim Dünya Gıda Günü öncesinde ‘Ulaşılabilir, Güvenilir ve Sürdürülebilir Gıda Paneli’ düzenlendi

ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) Toplantı Salonu’nda gerçekleşen panelin moderatörlüğünü ATB Basın Danışmanı Vahide Yanık yaptı.

Düzenlenen panele katılan Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık, Antalya Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Asım Karabulut, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan ve TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu katıldı.

ATB Basın Danışmanı Vahide Yanık, güvenilir ve sürdürülebilir gıdaya ulaşım için neler yapıldığı ve yapılması gerektiği hakkında bilgi verdi.

DÜNYA GIDA GÜNÜ

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün kuruluş tarihi olan 16 Ekim, Dünya Gıda Günü olarak kutlanıyor.

Her yıl FAO tarafından belirlenen bir tema çerçevesinde yapılan Dünya Gıda Günü etkinliklerinde, gıda üretimi, tüketimi ve gıda güvencesine ilişkin konular gündeme taşınarak küresel anlamda büyük önem arz eden açlık ve açlıkla mücadeleye dikkat çekiliyor.

Bu yıl 44.sü düzenlenen ve her yıl Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından belirlenen tema çerçevesinde yapılan Dünya Gıda Günü etkinliklerinin 2024 teması, ‘Daha iyi bir yaşam ve daha iyi bir gelecek için gıda hakkı’ olarak açıklanmıştı.