Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Akdeniz İş İnsanları Birliği’nin (AKİK) düzenlediği toplantıda farklı sektörlere mensup katılımcılara bir konuşma yaptı. Bahar, konuşmasında ATSO, Korkuteli OSB, Elmalı Eğitim ve Sağlık Merkezi, Sanayide Kadın Eli ve Turizmde Kadın Eli projeleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.
‘EN BÜYÜK OLMAK YETMEZ’
Ali Bahar konuşmasında, “Geçmişte şöyle söylenirdi Antalya Ticari Sanayi Odası için, Antalya Ticari Sanayi Odası Antalya'nın en büyük sivil toplum kuruluşudur. Bu yanlış mıdır? Doğrudur ama biz bu cümlede bir atalet görüyoruz. En büyük olmak demek bizim için yeterli değil. Bize göre Antalya Ticari Sanayi Odası, Antalya'nın en büyük lobi kuruluşudur arkadaşlar. Sadece kanun yapıcıya söylemlerimizle bir şey söylemekten ibaret değil bizim yaptığımız çalışmalar. Biz bir işin sonuna kadar takipçisi oluruz. Saha ne istiyorsa kanun yapıcıya asist yaparız deriz ki sahada durum bu, bu kanunu çıkar. Ya da siz bu kanunu çıkarıyorsunuz ama bu doğru değil şu sebepten dolayı diye biz devlete asist yapan olarak görüyoruz kendimizi” ifadelerini kullandı.
‘ÇİFT KANAT İSTEDİK’
ATSO’nun gerçekleştirdiği projeler hakkında bilgiler veren başkan Bahar, “Çift kanatlı melek olacağımızı söyledik. Çift kanat istedik. Çünkü çift kanadı alırsak eğer elimizde Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nin operatif yani teknik bir güç olacağını düşünüyoruz. Ticaret ve sanayi arasında spekülatif bir güç yani şehrin daha çok şehir kimliği, kültürü ve şehrin birçok konusuna dokunan bir kurum olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla iki kurumu ortak çalıştırdığımızda çift kanatla ilerleyeceğimizi düşünüyoruz. Bu çift kanat örneğin yedi yıldır yapılamayan Korkuteli Organize Sanayi bölgesinin ve Mermer Organize Sanayi Bölgesi'nin karmaya çevrilerek yapılmasını sağladı. Sadece buna Korkuteli OSB deyip geçmeyin. Çok büyük bir olgudan bahsediyorum ve bu çift kanat orada Organize Sanayi Bölgesi'nin bir milyon iki yüz bin metrekareyi bu Organize Sanayi Bölgesi'nin yapılmasının bu çift kanat oraya yetmiş tane tahsisin verilmesini sağladı. Bu yetmiş tahsisin fabrikaya dönüştürülmesinden sonra da on bin kişinin orada çalışmasını sağlayacak” dedi.
SANAYİYE KADIN ELİ DEĞİYOR
Kadınlara yönelik başlatılan Sanayide Kadın Eli projesi hakkında katılımcılara bilgi veren Bahar, “ Sanayide Kadın Eli’ni gerçekleştirdik. Turizmde Kadın Eli’ni gerçekleştirdik ve bunlara devam ediyoruz. Sanayide Kadın Eli Türkiye’de bir ilk. Kadınlarımızın sanayide istihdamına yönelik bir proje. Projeye 100 ev kadını başvurdu. 15 kişilik ilk sınıfımızı açtık. Daha önce hiç çalışmamış 15 ev kadınına 106 saatlik çelik kaynakçılık eğitimi verdik. Eğitimin sonrasında bu 15 kadını sanayide kaynakçı olarak istihdam ettik ve mentörleri olarak hala takipteyiz. Kadınlarımızı çelik kaynakçılığı, vinç operatörlüğü gibi kadınlar yapamaz denen sektörlere Sanayide Kadın Eli projemizle onları yerleştiriyoruz” diye konuştu.