Bıçak bileme ustası İsmail Uysal, bilemede yaptıkları işlemleri şu sözlerle anlattı: 
"Bıçağın ağzı kalınsa önce inceltiyoruz. Sonra moptan geçiriyoruz, çapaklarını alıyoruz. Jilet gibi kılı kazıyacak şekile getirip müşteriye teslim ediyoruz. Kurban için kesim, deri yüzme ve et doğrama bıçağını müşterilerimiz tercih ediyor. Bu sene de son haftalara doğru daha çok yoğunluk beklentimiz var. Bileme işlerimiz başladı, halkımızdan ricamız bu işi son güne bırakmamaları. Çünkü son günlerde çok yoğun oluyor. Şimdiden kurban aletlerini getirirmelerini tavsiye ederiz. El yapımı bıçaklara rağbet daha fazla. Serik'in bıçakçılıkta özel bir yeri var. İlçemizde el yapımı dövme bıçaklar, hem elimize yatkın oluyor, hem de keskinliğiyle Dünya'ya nam salmış durumda.” 

AW914866_05
Kurban bayramı için hazırlıklara başladıklarını belirten Hüseyin Büyükşahin da "Nasip olursa bıçağımızı bileylettireceğiz. Hazırlığımızı yapıyoruz şimdiden. Sıra da var ama ustamız yapacak. Her yıl gelip kurban aletlerini bileylettiriyoruz" dedi. 
İbrahim Vural ise "Kurbana hazırlığımızı yapıyoruz. Bıçaklarımızı, satırlarımızı bileyletip, en iyi şekilde kurbanımızı keseceğiz" ifadelerini kullandı. 
               

Kaynak: İHA