CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı öncülüğünde CHP Antalya Milletvekilleri Mustafa Erdem, Cavit Arı ve Aliye Coşar ile ilçe başkanları eylem alanına gelerek öğrencilere destek verdi. Kamacı, burada yaptığı konuşmada öğrencilere seslenerek barışçı bir şekilde haklarını savunduklarını ve bu sürecin yanında olduklarını belirtti.

CHP’Lİ VEKİLLERDEN DAYANIŞMA MESAJI
Son günlerde Türkiye’nin dört bir yanında yankı bulan gelişmeler, demokratik hakların ve özgürlüklerin savunulmasının önemini bir kez daha ortaya koydu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması, toplumun farklı kesimlerinden büyük tepki alırken özellikle gençler haklarını savunmak için meydanlara çıkarken Antalya’da da benzer bir tablo yaşandı. Çoğunluğunu Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu eylemciler demokratik haklarını kullanarak protesto düzenlerken, CHP Antalya örgütü ve milletvekilleri de gençlere destek vermek amacıyla eylem alanında yer aldı. Akdeniz Üniversitesi Meltem Kapısı önünde bir araya gelen öğrenciler, demokratik haklarını kullanarak protesto düzenlerken CHP Antalya örgütü ve milletvekilleri de eyleme katılarak gençlere destek verdi. "Sonuna Kadar Gençlerin Yanındayız" diyen CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, "Bu eylemler demokratik bir hakkın kullanımıdır. Sizler, hukuksuzluklara karşı sesinizi yükseltiyor ve haklarınızı savunuyorsunuz. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi olarak sizlerin yanındayız. Barışçı ve dayanışma içinde gerçekleşen bu mücadelede sizleri destekliyoruz ve sonuna kadar yanınızda olacağız" dedi.
Foto (1)-294

SAATİ YETERLİ BULMADILAR
Eylem alanında yetkililerle görüşen Kamacı, saat 23.30'a kadar protesto gösterisine izin alındığını açıkladı. Ancak öğrenciler bu süreyi yeterli bulmayarak oturma eylemine devam etti. Polis yetkilileri ile yapılan görüşmelerde, eylemin üniversite alanına taşınmaması konusunda uzlaşı sağlansa da öğrenciler protestoya devam etme kararından vazgeçmezken eylemci grup 00.45’de dağıldı.

Kaynak: ANTALYA EKSPRES GAZETESİ