​Demir adam…

1997 yılında Akdeniz Üniversite’ne adım atan İbrahim Demir Hoca’yı kalbi olan her Antalyalı tanır, sever sayar.
Bunun ölçütü de Üniversite rektörlük seçimlerinde elde ettiği sonuçtur. İbrahim Demir, Yine ve yeniden Rektör adaylığını düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı. Alt yapı çalışmalarında hazırlıklarda Serdar Karatepe’den yardım aldığı çalışmaları ve projeleri tanıttığı kitapçığı görünce anlamamak çok safça olurdu. Serdar Karatepe imzasıyla sunumunu yapan İbrahim Demir öncelikle çok profesyonelce hazırlanmış bu seçime.
Akra Barut Otel’de yapılan organizasyon baştan sona kusursuz İbrahim Demir ise konuya hakim ve yılların deneyimi ile donanmış göründü.
Demir hoca basın toplantısına Üniversite için yapmayı düşündükleriyle başlayıp bombaları ardı ardına patlattı. Sanki çevresinde binlerce araştırmacı vardı. Üniversitede ne sıkıntı varsa çözüm getireceğini anlattı İbrahim Demir.
Vatandaşın hastane otoparkından duyduğu sıkıntıyı, kütüphane yetersizliğini, atamalardaki adaletsizlikleri seviyeli ve dozunda üslup ile anlattı.
İdari personel arasında kurumsal aidiyet duygusunun zayıflaması nedeniyle motivasyon kaybı ve üretkenliğin düşüş yaşadığını savunan Prof. Dr. Demir, "Son zamanlarda yaşadığımız 'ayakların baş olması' deyimi maalesef bizim üniversitemizde gerçekleşmiştir. Bu üniversite ortamında çalışma barışının sağlanması bakımından önemli. Ben istiyorum ki tüm öğrenciler buraya 'Ben Antalya'da okumak istiyorum' diye değil 'Ben Akdeniz Üniversitesi'nde okumak istiyorum' diye gelsin. Öğrenciler arasında yaptığımız araştırmada maalesef ilk tercih nedeni Antalya'da okumak. Antalya'nın bir marka değeri var. Bence AÜ'nün bu marka değerine ulaşması gerekiyor" diyerek bombayı patlattı
En sonunda da günün kanayan yarası paralel yapıyı dile getirerek
"AÜ'de paralel yapıyla ilgili bu güne kadar atılmış herhangi bir adım yok. Geldiğimiz zaman adım atılacak. Ben de paralel devlet yapılanması konusunda karşıt çalışmalar ne gerektiriyorsa, ülkenin milli politikası neyse o politika doğrultusunda adımlar atacağım. Emek veren çalışan o konumu hak eden üreten, haktan adaletten vazgeçmeyecek kişiler hak ettikleri terfi kadrolarını alacak. Herhangi bir yakınlıkla veya bir yere üye olmakla olmayacak. Yönetim kadrolarının liyakat esaslı dağıtılması kanaatinde olan bir kişiyim. Dekanlıkları da rektör yardımcılıkları da idari koltukların tamamının liyakat esaslı verilmesi gerekli olduğuna inanan bir kişiyim. İşin gerçeği 2012'deki kararnamemin değiştirilmesinde ana faktörün paralel devlet yapılanmasından kaynaklandığını biliyordum. Lütfen 2012 yılında AÜ'deki idari kadro hareketliliği incelensin” dedi.
Paralel mağduriyetini üstü mapalı anlattı ancak biz onu anladık.
İbrahim Demir Hoca’ya rektörlük yolunda başarılar dilerim