YEREL GÜNDEM

Denizden sofraya lezzet şöleni

Dünyanın en eski ve en büyük gastronomi kulübü, Paris Merkezli Chaine des Rotisseurs Derneği'nin Antalya üyeleri ile misafirlerini buluşturan geleneksel Gala yemeği Antalya’nın gastronomi duraklarından Lara Balık’ta gerçekleşti

Ortak ilgi alanları yemek sevgisi ve iyi yiyeceğin korunmasının yanı sıra mutfak sanatları ve sofra zevklerinin yaşatılmasını amaçlayan dernek üyesi tadım ustaları ve misafirleri geleneksel Gala yemeği öncesinde Lara Balık tarafından verilen kokteyle katıldı. Antalyalı iş insanı tadım ustaları daha sonra Lara Balık mutfak ekibinin özenle hazırlayıp, servis ekibinin ise titizlikle servis ettiği deniz mahsullerinden oluşan ve içeceklerle eşleştirilen lezzetlerin tadına baktı. Gala yemeği nedeniyle mutfak ekibi tarafından titizlikle tasarlanan ve ritüel bir sunumla servis edilen menüde yer alan Kalamar, Karides ve Ahtapot’tan oluşan Korsan Çorba, Başlangıç tabağı olarak Deniz Mahsülleri Mücver, Deniz Mahsülleri Vişneli Lahana Sarma, Peynirli Kabak Çiçeği Dolması ve Lakerda, Kalamar Dolma, Enginarlı, Rezeneli Levrek Buğulama, tadım ustası dernek üyelerinden tam not aldı.

ATILGAN’A TEŞEKKÜR
Chaine des Rotisseurs Antalya Başkanı M. Nihat Tümkaya, yemekte yaptığı konuşmada, Gastronomi sanatına katkıları ve Gala yemeğine ev sahipliği nedeniyle Lara Balık sahibi Erdal Atılgan’a dernek yönetimi adına teşekkür etti ve derneğin bir plaketini sundu. Chaine des Rotisseurs Derneği Antalya Yönetim Kurulu Üyeleri de Gala Yemeği sonunda Lara Balık Genel Müdürü Sedat Diri, Şef Kenan Örs, Şef Rıdvan Tüsüz, Sous Chef Merve Balta ve Mustafa Kızıltan ve genç mutfak ekibi ile yemekleri sırasına göre ritüellik bir sunumla masalara ulaştıran Restoran Müdürü Levent Şenol'a, Yönetim Kurulu adına teşekkür ederek anı plaketleri sundular.