Emekliye pazar desteği

“Göreve geldiğimizde emeklilere pazar desteği sıfırdı. Şimdi 10 bin 76 emekliye 100 milyon 76 bin TL’den fazla pazar desteği sağladık”. Bunu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu söylüyor. Bununla da sınırlı değil. “Göreve geldiğimizde üniversite öğrencilerine verilen burs sıfırdı. 300 bine yakın öğrenciye 1.5 milyar TL eğitim desteği sağladık”. Pazar desteği tamam, burs tamam, peki okullar? “Göreve geldiğimizde okul beslenme desteği sıfırdı. Şu ana kadar 1 milyon 463 bin öğrenciye beslenme desteği paketi dağıttık”.

KENT LOKANTALARI ÖRNEK OLDU
Ailelerin beslenme çantasına peynir-zeytin bile koyamadığı minik öğrencilerin karnı doyuyor. Sadece öğrenciler mi? “Göreve geldiğimizde gezici aşevi desteği sıfırdı. Şu ana kadar 2.5 milyon vatandaşımıza sıcak yemek dağıttık”. Aşevi yemekleri ücretsiz… Yoksulların kursağına sıcak çorba giriyor. Fakat aş meselesi, ekmek meselesi bu kadar değil ki. Ucuz yemek yenilen kent lokantalarını da ekleyelim buna. Bütün ülkeye örnek oldu o lokantalar.

SOSYAL BELEDİYECİLİK RÜZGARI
Epey bir süre sonra Antalya’da da açılmaya başladılar. Şimdilik Manavgat ve Kepez belediyeleri ses verdi. Muhtemelen arkası da gelecektir. Darısı diğer belediyelerin başına diyelim. Bu projenin aynısı olmasa bile, benzer projeleri heyecanla bekliyoruz. Başka bir şey daha söylüyor İmamoğlu: “Bölgesel İstihdam Ofislerimiz 2019 yılından beri toplamda 227 bin istihdama aracılık etti”. Antalya Büyükşehir Belediyesi de istihdam konusunda oldukça başarılı. Bizdeki rakamları da son haliyle öğrenip yazacağım. Antalya belediyelerinin büyük kısmında istihdam ofisleri var. Bu ofisler vatandaşa, belde sakinlerine iş buluyor. İş arayanla işvereni buluşturuyor. Belediyecilik, toplumsal hayatı doğumdan ölüme kadar kuşatan bir organizasyon. CHP, böyle bir belediyeciliğin, halkçı, toplumcu anlayışın örneklerini veriyor. Dileğimiz devam etmesi, artması, ülkenin her köşesine yayılması...