Cam Piramit Kongre Merkezi'nde Yalda Mahootchian, Shabnam Majdabadi, Parsa Zare, Maryam Shabani, Musa Fırat'ın organizasyonunda protokollü açılışı gerçekleşen 1. Antalya Dünya El Sanatları ve Giyim Mirası Festivali'ne UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Uluslararası Kültür Turizm ve Yatırım Derneği, Antalya'daki yerleşik yabancı ailelerin oluşturdukları dostluk, dayanışma ve kültür sanat dernekleri de destek verdi.

72799

BİR ÇOK ÜLKE KATILDI

Festivale Türkiye, İran, Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan, Tataristan, Özbekistan, Filistin, Cezayir, Gürcistan, Ahıska, Uygur, Suriye, Umman, Güney Afrika, Filipinler, Kolombiya, Umman, Rusya, Polonya, Güney Kore, Estonya, Tayland, Afganistan, Angola, Kaşkay, Çeçenistan, Yakutistan ve daha birçok ülke geleneksel el sanatları ve rengârenk giysileriyle katkıda bulundu.

KIYAFET DEFİLESİ

Açılan standlarda ülkelerin yöresel kıyafetleri, kıyafet üstü aksesuarları, geleneksel el sanatları tanıtılırken, müzik eşliğinde düzenlenen defilede de çocuk, genç ve yetişkinler poyuma çıktı, kıyafet ve aksesuarlar mankenlerin üzerinde sergilendi. Gözlerin kamaştığı renkli defilenin ardından katılımcı ülkeler, Antalyalıları yöresel müzik ve danslarıyla da buluşturdu.

72799 (1)

AMAÇ KÜLTÜREL DAYANIŞMA

Festivalin yöneticileri, ülkelerin geleneksel kıyafetlerinin modernize edilerek tanıtıldığını belirtirken, "Ülkelerin geleneksel el sanatları ve kıyafetleri birbirleriyle harmanlanıp kültürel dayanışmanın önemine vurgu yapıldı. Amaç, kültürel mirasların köklerinden kopartılmadan modern dünyaya uyumlu nasıl yaşayabileceğimizi göstermektir. Projemiz Antalya'dan sonra Avustralya'nın Melbourne şehrinde sunulacak" dedi.

Antalyalıların, Antalya'da yaşayan yerleşik yabancıların yoğun ilgi gösterdiği renkli festival, 28 Haziran Cuma akşamı sona erecek. (

Kaynak: İHA