Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Foodfest Gastronomi Festivali, Antalyalı vatandaşlar tarafından yoğun bir ilgi ile karşılandı. Festivale katılan esnaflarda ürünlerini tanıtmak için kurulan stantlarda yerini alırken, festivalde ‘Karlama' denilen yöntem ile sunum yapan İbrahim Demirel dikkatleri üzerine çekti.
"Yörük kültüründen gelen bir gelenek"
Antalya'da yaz sıcaklıklarının sabah saatlerinde 33 derece, öğle saatlerinde ise 45 dereceye kadar çıkabildiğini belirten Demirel, “Bu yoğun sıcaklarda serinlemek isteyenler için ‘Karlama' yöntemi, oldukça cazip bir seçenek olarak öne çıkıyor. Yörük kültüründen gelen bir gelenek olan Karlama, genellikle pekmez ile tüketiliyor. Karlama pekmez ile tüketilmelidir. Pekmez harici çok tercih edilmez, genelde pekmezli tercih ediliyor. Keçiboynuzu pekmezi ve Gündoğmuş pekmezi ise oldukça popüler,” diye ekledi.
“Karlarma' Antalya'da çok popüler hale geldi”
Fethiye'nin yüksek rakımlı bölgelerinde kış boyunca biriktirilen karların Antalya'ya getirildiğini dile getiren Demirel, "Buraya getirdiğimiz karın erimesi bir günü buluyor. Karlamaya olan ilgi oldukça yüksek ve Antalya'da popüler hale geldi" şeklinde konuştu. Demirel'in ‘Karlama' uygulaması, Antalya'daki yaz sıcaklarına karşı serinletici bir alternatif sunarken aynı zamanda Yörük kültürünün geleneksel tatlarını da yaşatıyor.