Şükriye Yaman'ın önderliğinde giderek sayıları artan kadınlar iftar saati öncesi kolları sıvadı, tarihi Saat Kulesi dibinde ocaklar yakıldı, yemek kazanları kuruldu. Kadınlar, aşçının gözetiminde hep bir elden titiz bir çalışmayla kuru fasulye, tavuklu çorba, keşkek ve helva pişirdi, salata hazırladı.
SOKAKTA SOFRA KURULDU
Şehrin merkezi Kalekapısı mevkiindeki Paşa Camisi bahçesinde ve önündeki sokakta kurulan iftar sofralarında yerlerini alan çarşıda gezinen vatandaşlar ve çevre esnafı akşam ezanının okunmasıyla kendilerine ikram edilen su ve yemeklerle oruç açtı.
'GÖNÜL BİRLİĞİ YAPTIK'
Gönül birliği yapan kadınlar, 16 yıl önce bir dostlarının genç kızının trafik kazası sonucu hayatını kaybetmesinin ardından yola çıktıklarını, Şükriye Yaman'ın önderliğinde 'Ahde Vefa Gönül Dostları' adını verdikleri grubu oluşturduklarını anlattı. Grubun, yakınlarını kaybedenlerden oluştuğunu aktaran kadınlar, hayatta olmayan yakınlarının içlerinde bıraktıkları acıları bir nebze de olsa hafifletebilmek için onların hayrına her yıl cami bahçesinde sofra kurup iftar yemeği ikramında bulunduklarını açıkladı.