ANTALYA Ekspres Gazetesi'nden Güven Güneş'in haberine göre, film festivalinin tanıtım toplantısında konuşan Eğitim-Sen Şube Başkanı Kadir Öztürk, “2006 yılında “Üretin Gösterelim” dedik ve ardından yıllardır, dünyadaki İşçi Filmleri Festivallerinin ortak ağıyla ürettiklerinizi gösteriyoruz. Ana akım sinema salonları tekeline karşı, alternatif ve ücretsiz gösterimler yapmaya ve ana akım sinema salonlarında yer bulamamış filmleri izleyici ile buluşturmaya devam ediyoruz” dedi. Öztürk sözlerine, “İşçi Filmleri Festivali için çalışan, emek veren herkes gönüllüdür. Festivalin düzenlendiği her ilde bu gönüllülerden oluşan bir festival komitesi var. Festival komiteleri, sinemayı seven, sinemanın bir farkındalık ve toplumsal hafıza aracı olduğunu düşünen ve bu amaçla emeğini ortaya koyan insanlardan oluşuyor. Bu komitelerden birinde yer almak için İşçi Filmleri Festivali gönüllüsü olmak yeterli” şeklinde konuştu.
HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI
Film Festivali’nin bütün hazırlıklarını tamamladığını belirten Öztürk, “Bu yıl yine dünyanın çeşitli ülkelerinden ve bizden ezilenlerin, sömürülenlerin, direnenlerin öykülerini anlatan 100’e yakın uzun metrajlı ya da kısa filmlerin yanı sıra belgeseller ile de seyircinin karşısında olacağız. Sendika binalarımız, kitle örgütlerinin binaları Antalya’daki gösterim yerlerimiz olacak. Antalya merkezin yanı sıra festival gösterimlerimiz Finike ve Kaş’ta da olacak” dedi.
GALA 16 ARALIK’TA
Öztürk, “Tamamen dayanışma yoluyla hazırladığımız festivalimizin açılışını, 16 Aralık Cumartesi akşamı saat 20:00’de Konyaaltı Cemevi Korkmaz Tedik Salonu’nda yapacağız. Açılış gecemizde, gelenek olduğu üzere kentimizdeki emek, özgürlük, doğa ve kent savunularında özellikle son bir yılda emeği geçmiş olan dostlarımıza, mücadelelere verdiğimiz bir plaket töreni olacak. Açılışımızda “Kanun Hükmü” belgeseli yapmaya başladığı ilk günden itibaren baskılara uğrayan, engellenmeye çalışılan, Altın Portakal Film Festivali’nde iktidarın da baskılarının sonucu belgeseli yasaklanan yönetmen Nejla Demirci aramızda olacak. Gala gecemizde, Navnişan (Adres), Don Don Kurşunu, Living Wage (Yasam Ücreti) filmleri seyirciyle buluşacak. Gecemizde ayrıca Eda Dere, Deniz Tanrıverdi ve Hekimhan Hekimoğlu’nun müzik dinletisi yer alacak” ifadelerine yer verdi. Toplantı da konuşan Antalya Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Cumhur İzgi ise, “Bu festival emeği görünür kılarak insan hakları mücadelesi verenlerin emeğini, dünyayı insanca yaşanabilir olmaktan çıkaran neoliberalizme karşı direniş öykülerini yansıtır. Yani mücadelenin bir parçasıdır, kısaca herkesin festivalidir, hepimiz için bir iletişim olanağıdır. Bu şekilde sanat etkinliklerinde buluşmalar alanlarımızı genişlettiğimiz, birbirimizle temas ettiğimiz, nefes alabildiğimiz ortamları yaratır. Sanatın değiştirici, dönüştürücü, iyileştirici gücüyle eşitliğin, adaletin ve barışın sesini yükseltebiliriz. Yaşadığımız zor günlerde buna gerçekten çok ihtiyacımız var. Bildiğiniz gibi TTB yaşadığımız olumsuz koşullar içinde yargı eliyle susturulmak istendi ve bu nedenle Merkez Konseyi görevden alındı. Ancak TTB’nin sadece merkez konseyinden ibaret olmadığı, tüm hekimlerin TTB olduğu unutulmamalıdır. TTB 70 yıllık tarihinde hekim emeği ve hekimlik ile birlikte sağlık hakkı ve bunun olanağını sağlayan demokrasi, barış mücadelesini sürdüren bir meslek örgütü. Bu bağlamda TTB ve tabip odaları emeğin görünür kılındığı bu festivalin parçası olmayı sürdürecektir” dedi.