ANTALYA Ekspres Gazetesi'nden Güven Güneş'in haberine göre, Antalya’daki Ispartalılar Derneği (ANIDER) Başkanı Ali Erdal, kentte yaşayan 200 bin Ispartalının da ekonomik sıkıntılardan etkilendiğini belirterek Antalya-Isparta arasındaki D685 Karayolu'nun genişletilmesinin trafik sorununa çözüm getirebileceğini ifade etti.

Whatsapp Image 2025 03 03 At 10.08.40

YOL KISALIRSA KONUT DÜŞER
Antalya’daki Ispartalılar Derneği (ANIDER) Başkanı Ali Erdal, kentteki konut sorununa farklı bir çözüm önerisi sundu. Antalya’da yaklaşık 200 bin Ispartalının yaşadığını belirten Erdal, “Hemşerilerimizin büyük bir kısmı, Isparta’daki işsizlik ve sınırlı istihdam imkânları nedeniyle Antalya’da yaşamak zorunda kalıyor. Ancak kentte giderek artan hayat pahalılığı, onları da içinden çıkılmaz bir duruma sürüklüyor. Pahalılık, trafik ve konut sorunu en büyük sıkıntılar arasında yer alıyor. Dernek olarak bizim ve vatandaşlarımızın en önemli taleplerinden biri, D685 karayolu projesinin bir an önce hayata geçirilmesi ve özellikle Dereboğazı yolunun genişletilmesidir. Bu proje tamamlandığında, Antalya-Isparta arasındaki mesafe hem kilometre hem de süre açısından ciddi ölçüde kısalacak ve böylece konut fiyatlarında da düşüş yaşanacaktır” dedi.

Sanayi Bölgesi

SANAYİ, KARGOLAMA VE EKONOMİK BÜYÜME
Başkan Erdal, düşük maliyetle büyük sorunların çözülebileceğini belirterek, “Antalya büyüyor ancak bu büyüme sancılı ilerliyor. Antalya Havalimanı genişletiliyor ve her yıl kente daha fazla yolcu ve kargo giriş yapıyor. Bu noktada, Isparta önemli bir alternatif olabilir çünkü havalimanı yolunun devamı doğrudan Isparta yoluna bağlanıyor. Havalimanından çıkan araçlar, kent merkezine girdiklerinde trafik nedeniyle kısa mesafelerde bile iki saatlik zaman kaybına uğrayabiliyor. Oysa Isparta ve çevresine yapılacak kargo tesisleri ve depolar sayesinde bu süre yarı yarıya azalabilir. Ayrıca, Antalya’da ilerleyen süreçte yeni sanayi bölgeleri oluşturulacak ve bu da trafik sorununu daha da artıracaktır. Bu nedenle iş insanları ve kamu kurumlarına çağrıda bulunuyorum: D685 karayolu projesi hayata geçirilirse, konut fiyatları düşer, lojistik ve sanayi yatırımları gelişir. Antalya’dan çıkan bir araç, kent merkezine girmeden sanki Lara’ya, Döşemealtı’na veya Liman’a gidiyormuş gibi rahatlıkla Isparta’ya ulaşabilir. Bu durum, Antalya’daki trafik, hayat pahalılığı ve konut krizini hafifletirken, 200 bin Ispartalı hemşerimizin de memleketlerine kalıcı olarak dönmesinin yolunu açacaktır” ifadelerine yer verdi.

Duble Yol Fotoğrafı

ANIDER heyeti olarak Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ettiklerini ve ulaşım altyapısına dair görüşmeler gerçekleştirdiklerini de belirten Başkan Erdal, ziyaret sırasında yetkililere, Isparta ile Antalya arasındaki yolun iyileştirilmesi halinde, sanayicilerin depo ve üretim tesislerini Isparta’ya kaydırmasının mümkün olabileceğini ifade ettiklerini de sözlerine ekleyerek, “Karayolları yetkilileri de bu projeye olumlu yaklaşıyor” dedi. Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de bu sürecin farkında olduklarını ve geçmişte de bu yönde öneriler sunduklarını belirten Başkan Erdal, yol projelerinin sadece ulaşımı değil aynı zamanda ekonomik büyümeyi de destekleyeceğini vurgularken, bu konuda sürecin takipçisi olacaklarını ve yeni gelişmeleri kamuoyuyla paylaşacaklarını da söyledi.

Kaynak: ANTALYA EKSPRES GAZETESİ