​İyi düşün iyi yaşa


Türkçeye Ters Yüz olarak çevrilen “Inside Out” 2015 yılında vizyondaydı. Pixar Animasyon Stüdyoları tarafından, 3 boyutlu olarak hazırlandı. Biraz dram, biraz komedi ama dram o kadar tatlı akıyor ki filmin içinde…
2009 yılında izlediyseniz, minnoş yanaklı Russell ile tonton Carl Fredricksen’ ın (UP)Yukarı Bak filmindeki maceralarını hatırlarsınız. İşte Up ve Inside Out filmlerinin yönetmeni Pete Docter. Bunun için belki, bu iki film de, izledikten sonra aynı etkiyi yaratıyor seyircide.
Inside Out aldığı ödüllerle de başarısını kanıtladı. 73. Altın Küre Ödülleri'nde ve 88. Akademi Ödülleri'nde En İyi Animasyon Film ödülünü kazandı ve ayrıca En İyi Özgün Senaryo dalında aday gösterildi. Pete Docter bu iki filmiyle de, vizyona girdiği yıllarda, Akademi, Altın Küre ve BAFTA ödüllerini aynı yıl içinde kazanan yönetmenlerden biri oldu.
“Inside Out”, tam olarak, hislerimizin, doğru düşüncelerle hayatımızı nasıl güzelleştirdiğini anlatıyor.
İyi düşün, iyi hisset, iyi yaşa!
Kahramanımız Riley 11 yaşına geldiğinde ailesiyle beraber San Francisco'ya taşınır. Taşınmanın getirdiği değişimlere uyum sağlarken zihninde ve duygu dünyasında olup bitenleri izleriz. Neşesi, üzüntüleri, korkuları, öfkesi ve tiksinti duygularını ayrı ayrı minik kahramanlar olmak üzere film süresince tanıyıp sevmemek mümkün değil. Bir de izlerken, Riley'in hafızasında olduğu gibi kendi hayatımızı da düşündüren, şekillendiren kurgular var filmde. Onun hatıralarının yer aldığı yuvarlak, parlak ve rengarenk minik toplar film boyunca görsel bir şölen sunuyor. Ayrıca, hayatında onun için dönüm noktası olan anları temsil eden eğlenceli adacıklar da var. ''Hokey Adası'', ''Şaklabanlık Adası'', ''Arkadaşlık Adası'', ''Dürüstlük Adası'', ''Aile Adası'' gibi …
Filmi izlerken uzun zamandır "Sadness" gibi yaşadığımı fark etmiştim, o günden sonra "Joy" ‘u dinlemeye karar verdim.
İzlemediyseniz, en kısa zamanda izleyin ve hayatını güzelleştirmek istediğiniz sevdiklerinize de izlettirin.