ANTALYA Ekspres Gazetesi'nden Güven Güneş'in haberine göre, DSİ tarafından taşeron firmaya verilen ve 6 Aralık’ta ilk kazması vurulan köprü yenileme çalışmaları ilerletilemedi. İş sözleşmesinde 1 ayda bitirileceği belirtilen köprüde çalışmalar başlamayınca mahalle sakinleri karşı yakaya geçmek için her gün 2 kilometre gitmek zorunda kalıyor. Mahalle sakinlerinden ve aynı zamanda bölge de esnaf olan Özkan Demir, “Karşıya geçmek için geçici bir demir köprü yapmalarını istedik. Yeni köprünün 1 ay içinde yapılacağını ve gerek olmadığını söylediler. Köprü olmayınca her gün karşıya geçmek için yaklaşık 2 kilometre yürümek zorunda kalıyoruz” dedi.
Foto (4)-73

TAŞERON FİRMA BAŞKA BİR TAŞERON FİRMAYI BEKLİYOR
Korkuteli Yeni Mahalle Antalya Caddesi üzerinde yapımına başlanılan köprü çalışması başlar başlamaz adeta yılan hikâyesine döndü. Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından köprü yapımı taşeron firmaya devredilerek eski köprü yıkıldı. Çalışmalar sırasında kanalizasyon zarar gördü. Kanalizasyon atıklarının dereye dökülmeye başlayınca bu sefer de kanalizasyonun atık sularının dereye akmasının önüne geçmek adına başka bir taşeron firma devreye alındı. Mahalle sakinlerinden Özkan Demir, “Eski köprüyü yenilemek için 6 Aralık’ta DSİ tarafından köprü yıkıldı. Kısa bir sıra sonra çalışmalar esnasında ana kanalizasyon zarar görerek çöktü. Kanalizasyonun tekrar onarımı ise bu seferde başka bir taşerona verilerek sorun giderilmeye çalışıldı. Yaklaşık 2 haftadır ise Korkuteli’nin bütün atıkları olduğu gibi Sıyırdım Deresi’ne akıyor ve hiçbir çalışma yapılmıyor. Şu anda taşeron firma köprü çalışmalarına devam etmek için başka bir taşeron firmayı bekliyor fakat 20 günü aşkın süredir köprü yıkıldığı ilk günkü gibi duruyor” dedi.
Foto (6)-23

YAPIMI 1 YILI BULABİLİR
100 metrelik yol için her gün 2 kilometre yol kat etmek zorunda kaldıklarını belirten Demir, “Köprü çalışmalarından önce buraya geçici bir demir köprü yapılmasını talep ettik. Bize köprünün 1 ay içinde bitireceği söylendi ve demir köprüye ihtiyaç olmadığı belirtildi. Şu anda köprü yapımını alan taşeron firma, kanalizasyonun tamiratından sorumlu diğer taşeron firmanın işe başlamadığı gerekçesiyle çalışmalarına ara verdi. Bu sorun halledilmediği sürece de köprü yapımının devam edemeyeceği söylendi. Şu anda bize söylenen sorun çözülmediği takdirde bu sürecin 1 yılı bile bulabileceği söyleniyor. Kamyon geliyor, işçi gelmiyor. İşçiler gelince kamyonlar gelmediği gerekçesiyle sürekli çalışmalar sekteye uğruyor. Hem bölge halkı mağdur hem atıklar nedeniyle doğa kirleniyor. Konuyu Cimer’e dahi yazdık ama sonuç çıkar mı bilmiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: ANTALYA EKSPRES GAZETESİ