Programa; Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Korkuteli İlçe Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Cumhuriyet Halk Partisi Korkuteli İlçe Başkanı İsmail Karadeli, Cumhuriyet Halk Partisi Korkuteli Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti Korkuteli İlçe Başkan Vekili Tuncay Okutan, Ak Parti Korkuteli Belediye Meclis Üyeleri, Antiad Başkanı Bilal Köleoğlu, Korkuteli OSB Başkanı Osman Bahçe, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldılar.
Belediye Başkanı Saniye Caran, programda yaptığı konuşmada Kadir Gecesi’nin manevi önemine vurgu yaparak şunları söyledi:
“Kıymetli Hemşerilerim,
Saygıdeğer protokol üyeleri, kıymetli sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri, değerli basın mensupları ve aziz Korkutelili hemşerilerim. Bugün, mübarek Kadir Gecesi’ni birlikte idrak etmenin huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Rabbim, tuttuğumuz oruçları, yaptığımız ibadetleri ve ettiğimiz duaları kabul eylesin. Kadir Gecesi, Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, bin aydan daha hayırlı olan müstesna bir gecedir. Bu gece, rahmetin, mağfiretin ve bereketin sonsuz olduğu bir gecedir. Duaların kabul olduğu, gönüllerin arındığı bu anlamlı gecede, birlik ve beraberlik içinde iftarımızı açıp, sahurumuzu yapacağız.
Bizler, Korkuteli Belediyesi olarak sosyal dayanışmayı, kardeşliği ve paylaşmayı her zaman ön planda tutuyoruz. Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi ailelerimize destek olmaya, sofralarımızı paylaşmaya ve komşuluk kültürünü yaşatmaya gayret ettik. Bugün burada, aynı sofrada buluşarak bu manevi atmosferi birlikte paylaşıyor olmamız da bunun en güzel göstergelerinden biridir. Bizleri biz yapan değerlerin başında birlik ve beraberlik geliyor. Bu sofrada yan yana oturan her bir kardeşimiz, bu şehrin huzuruna, kardeşliğine ve dayanışmasına katkı sunuyor. Korkuteli Belediyesi olarak, her zaman vatandaşlarımızın yanında olmaya, gönüllere dokunmaya, birlikte üretmeye ve paylaşmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sevgiyle, kardeşlikle yolumuza devam edeceğiz. İlçemiz için çalışırken en büyük gücümüz, siz kıymetli hemşerilerimizin desteği ve duaları olacak. Korkuteli’mizi daha güzel bir geleceğe taşımak için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta aziz milletimiz olmak üzere tüm İslam âleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyorum. Rabbim dualarımızı kabul eylesin, bizleri Ramazan Bayramı’na sağlık ve huzur içinde ulaştırsın. Hepinize hayırlı iftarlar, sahurlar, hayırlı geceler diliyorum. Allah’a emanet olun.
Korkuteli halkı, Başkan Caran’ın konuşmasını büyük bir coşkuyla dinlerken, programın manevi atmosferi katılımcıları derinden etkiledi. Etkinliklerin ardından yapılan sahur ikramı ile program sona erdi.