Festivalin açılış törenine; Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Can Caran, CHP Korkuteli İlçe Başkanı İsmail Karadeli, Cumhuriyet Halk Partisi Korkuteli Belediye Meclis Üyeleri Uğur Turgut, Şerife Özbek ve Özkan Özgür, Ak Parti Korkuteli İlçe Başkan Vekili Hamdi Murat Urlu, Ak Parti Korkuteli Belediye Meclis Üyesi İsmet Senekçi,ANTİAD Başkanı Bilal Köleoğluı, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Dualarla açılan festivalin açılış konuşmasını yapan Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran; "Sayın protokol, kıymetli halkımız, hanımefendiler, beyefendiler, taşı aş eden kadınlarımız, Birinci Üreten Kadın El Emeği Festivali’mize hoş geldiniz. Bugün 6 Mart, Atamızın Antalya’ya gelişinin 95. yıl dönümü kutlu olsun. 8 Mart vesilesi ile Atamızın kadınlara verdiği önemi devam ettirmek adına bu festivali başlatmış bulunuyoruz. Bu festivaldeki amacımız kadınlarımızın bütçesine katkı sağlamak. Biliyorsunuz girişimci kadınlarımızın el emekleri, yaptıkları ürünler neredeyse unutulmaya yüz tutmuş. Bizler bunu unutturmamak ve gelecek nesillere en güzel şekilde aktarmak istiyoruz. İnşallah güzel şeylere vesile olur. Hep birlikte ikincisini, üçüncüsünü düzenlediğimizde buradan kazanç sağlayan birçok kadınımızın iş yeri sahibi olduğunu görmeyi arzu ediyoruz. Çünkü bizler yazın tekrardan yapacağız bu festivali; daha kapsamlı, daha cıvıl cıvıl ama en önemlisi geleneksel hale getireceğiz. Bir yıl içinde, diğer festivale kadar kadınlarımıza e-ticaret sistemi ile satış sağlamayı hedefliyoruz. Yani bütçelerine katkıları olsun istiyoruz. Biz kadın belediye başkanı olarak gelirken 'Yeni yüzler, yeni sözler söylemeli artık Korkuteli’nde kadının eli olsun' demiştik. Bu da bu vesile ile bir devrim olsun inşallah. Kadınlarımızın daha çok söz söylediği bir Korkuteli’ni hep birlikte inşa edeceğiz. Bu süreçte emeği geçen tüm belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Ramazan ayınız mübarek olsun. Yeryüzündeki her şey kadının eseridir." Şeklinde konuştu.
Festival alanında, el yapımı takılar, tekstil ürünleri, seramikler, geleneksel el sanatları ve yöresel lezzetler gibi birçok ürün ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Kadın üreticiler hem satış yaparak ekonomik kazanç sağlayacaklar hem de el sanatlarını tanıtma imkânı buldu.
İlçede geleneksel hale getirilmesi planlanan Kadın El Emeği Festivalinde ziyaretçiler, üç gün boyunca hem alışveriş yapabilecek hem de el emeğiyle üretilmiş benzersiz ürünleri yakından inceleyebilecek.